AKTUALNO / VIJESTI

ODLAZAK LEGENDE

Umro legendarni hrvatski nogometaš i nogometni trener Zlatko Cico Kranjčar

Umro legendarni hrvatski nogometaš i nogometni trener Zlatko Cico Kranjčar
PIXELL

U KBC Merkuru je umro nakon kratke i teške bolesti

Preminuo je legendarni hrvatski nogometaš i nogometni trener Zlatko Cico Kranjčar. U KBC Merkuru je umro nakon kratke i teške bolesti, piše Večernji list.

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Cico Kranjčar preminuo je u Zagrebu u 65. godini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Navodno je prije desetak dana primljen u zadarsku bolnicu zbog problema s jetrom, a potom je prebačen u Zagreb.

Za Dinamo je odigrao 261 utakmicu, a 1981./82. osvojio dugo očekivani naslov prvaka Jugoslavije, na koji je Dinamo čekao od 1958. godine. Igrao je i za bečki Rapid, Sankt Pölten i SV Wienerfeld u kojem je 1992. godine objavio završetak karijere. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 11 utakmica i postigao 3 gola, a na samom kraju karijere dočekao je i nastup za reprezentaciju Hrvatske, za koju je igrao i bio kapetan u povijesnoj prvoj utakmici protiv SAD-a te u susretu protiv Rumunjske, u kojem je postigao i pogodak u pobjedi Hrvatske 2:0.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije je bio od 2004. do 2006. godine. Uz niz klubova vodio je i reprezentaciju Crne Gore, a posljednji trenerski zadatak bio mu je na čelu mlade reprezentacije Irana.

Sin Niko, dugogodišnji nogometni reprezentativac Hrvatske neslužbeni je karlovački zet, u dugogodišnjoj vezi s karlovačkom glumicom Zrinkom Cvitešić, a i sam Cico je imao brojne poznanike i prijatelje u Karlovcu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!