AKTUALNO / VIJESTI

RADOVI U TIJEKU

Dio drežničkog zida 25 godina od gradnje u sanaciji - kad se betonska "šaka u oko" gradila, funkcionalnost ipak bila ispred estetike

Dio drežničkog zida 25 godina od gradnje u sanaciji - kad se betonska
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Betonska grdosija koja zatvara Drežnik prema Kupi to možda i je, no funkcionalnost je ipak pretpostavljena estetici, pa su se građani već navikli.

Protupoplavni zid koji karlovačku gradsku četvrt Drežnik već više od 25 godina štiti od nabujale rijeke Kupe doživio je svoju prvu veću sanaciju.

Na Drežniku, odnosno Obali I. Trnskog su u tijeku radovi koji će ovaj dio zida učiniti sigurnijim. Prije nekog je vremena, naime, uočeno slijeganje postojećeg tla uz i oko zida zbog ispiranja materijala tla pri povlačenju vode u korito Kupe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uslijed toga je došlo do značajnijih strukturnih promjena na dionici zida dužine 33 metra pa je Vodoprivreda prionula sanaciji zida. 

Kad je prije četvrt stoljeća započela gradnja zida na Drežniku mnogi su ga Karlovčani okarakterizirali kao svojevrsnom "šakom u oko". Betonska grdosija koja zatvara Drežnik prema Kupi to možda i je, no funkcionalnost je ipak pretpostavljena estetici, pa su se građani već navikli. 

Izdvojeno


Reci što misliš!