AKTUALNO / VIJESTI

BORBA S EPIDEMIJOM

Karlovačka županija od jučer ima 154 nova slučaja zaraze koronom, preminule su dvije osobe - britanski soj i kod nas postao dominantan

Karlovačka županija od jučer ima 154 nova slučaja zaraze koronom, preminule su dvije osobe - britanski soj i kod nas postao dominantan

Dominantan je postao britanski soj koronavirusa. Od 9 poslanih uzoraka na sekvencionirano, u 7 slučajeva se radi o ovom soju koji se puno brže širi

- U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 154 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, javlja nam Stožer civilne zaštite Karlovačke županije.

Preminule su 2 COVID pozitivne osobe koje su bile hospitalizirane u karlovačkoj Općoj bolnici. Radi se o muškarcima 1950. i 1931.godište. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao što je i bilo za očekivati, dominantan je postao britanski soj koronavirusa. Od 9 poslanih uzoraka na sekvencionirano, u 7 slučajeva se radi o ovom soju koji se puno brže širi od onog u prvom i drugom valu pandemije. 

PCR testom utvrđeno je 72 slučajeva zaraze u Karlovcu, Dugoj Resi 5, Ogulinu 11, Ozlju 3, Slunju 1,  Draganiću 2, Generalskom Stolu 2, Josipdolu 1, Netretiću 1, Lasinji 2, Bosiljevu 2, Cetingradu 1, Plaškom 1, Rakovici 1. 

Na brzom testu za detekciju antigena 18 slučajeva je detektirano u Karlovcu, Duga Resa 11, Ogulin 9, Slunj 3, Vojnić 1, Netretić 2, Bosiljevo 2, Barilović 2, Generalski Stol 1.

- U bolnicama Karlovačke županije hospitalizirano je 86 COVID pozitivnih pacijenata (OB Ogulin - 26, OB Karlovac - 58). U posljednja 24 sata novoprimljeno je 19 COVID pozitivnih osoba (OB Ogulin  -6, OB Karlovac - 13), a otpuštena 6 osoba (OB Ogulin - 3, OB Karlovac - 3). Na respiratoru se nalazi 8 COVID pozitivnih pacijenata, kažu u Stožeru.

 Od početka pandemije u bolnicama Karlovačke županije je preminulo 326 COVID pozitivnih osoba te 28 COVID pozitivnih osoba po izvješću mrtvozornika. U samoizolaciji/izolaciji se nalazi 1 liječnik, 6 medicinskih sestara/liječnika, 2 ostali zdravstveni djelatnik te 5 nezdravstvenih djelatnika.

U samoizolaciji se u Karlovačkoj županiji nalazi 706 osoba. Utvrđeno je jedno kršenje mjere samoizolacije.

Izdvojeno


Reci što misliš!