AKTUALNO / VIJESTI

UZ PRAZNIK

Muzej Domovinskog rata radi i na Dan pobjede - otvoren je od 10 do 18 sati uz popust na ulaznice i suvenire

Muzej Domovinskog rata radi i na Dan pobjede - otvoren je od 10 do 18 sati uz popust na ulaznice i suvenire

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj će u četvrtak, 5. kolovoza biti otvoren za sve posjetitelje. Posjetitelji će na sve vrste ulaznica moći ostvariti popust od 20%, dok će na sve muzejske suvenire iz karlovačkih radinosti i ateljea popust biti 10%.

Posjetitelji će u muzeju moći razgledati unutarnji i vanjski dio stalne muzejske izložbe „Karlovac 1991.-1995.“ te izložbu „30. obljetnica 110. brigade ZNG/HV“. Stalna muzejska izložba „Karlovac 1991. – 1995.“ tematizira civilni život u Karlovcu i Karlovačkoj županiji te karlovačkoj bojišnici tijekom Domovinskog rata. Posjetitelji na izložbi mogu razgledati originalne predmete, multimedijski sadržaj, vanjski izložbeni prostor u kojem je prezentirana borbena tehnika korištena u Domovinskom ratu i edukativne interaktivne instalacije. Stalna izložba je usmjerena na edukaciju različitih dobnih skupina posjetitelja kojima je primjenom suvremenih prezentacijskim metoda omogućeno da se na nove načine upoznaju sa suvremenom hrvatskom poviješću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja prisjećamo se 5. kolovoza 1995. godine kada je u vojno-redarstvenoj akciji „Oluja“ oslobođen grad Knin. Stalna izložba Muzeja Domovinskog rata Karlovac - Turanj završava upravo cjelinom koja je posvećena prezentaciji vojno – redarstvene akcije „Oluja“ s naglaskom na karlovačko područje.

Na posljednjem katu muzeja nalazi se izložbeni prostor za povremene izložbe u kojem posjetitelji mogu razgledati izložbu „30. obljetnica 110. brigade ZNG/HV“. Radi se o izložbi koja prezentira fotografsku dokumentaciju događanja u Domovinskom ratu i prikazuje pripadnike 110. brigade u tom vremenskom periodu, a mogu se vidjeti vrijedni predmeti poput zastava 110. brigade iz 1992. i 1994. godine.

Posjetitelji u muzeju, osim stalne i povremene izložbe, mogu posjetiti i Spomen sobu poginulim braniteljima posvećenu svim Karlovčanima koji su u Domovinskom ratu izgubili život.

Muzej će na praznik biti otvoren od 10.00 do 18.00 sati. 

foto: Denis Stošić

Izdvojeno


Reci što misliš!