AKTUALNO / VIJESTI

svatko za svoj cilj

FOTO Prosvjednici okupirali Zagreb: Prosvjeduje se zbog mjere roditelj odgojitelj, a i protiv COVID potvrda, jedna osoba uhićena

FOTO Prosvjednici okupirali Zagreb: Prosvjeduje se zbog mjere roditelj odgojitelj, a i protiv COVID potvrda, jedna osoba uhićena
Slaven Branislav Babic/ Pixsell

Prosvjednici u glavnom gradu nastavljaju izražavati svoje nezadovoljstvo

Kako je i najavljeno, građani koji se protive COVID potvrdama, diskriminaciji i podjelama, kako navode u pozivu na Bijeli tihi marš i ove subote okupili su se u Zagrebu.

Neprijavljeni prosvjed krenuo je s Trga Francuske Republike prema Trgu svetog Marka u Zagrebu, a budući da prosvjednici koračaju centrom grada gdje inače prometuju tramvaji, morao je biti zaustavljen tramvajski prijevoz.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako javljaju iz Holdinga, "zbog izvanredne prometne regulacije, tramvajski promet Trgom bana Josipa Jelačića je obustavljen, a linije su preusmjerene preko Glavnog kolodvora do svojih krajnjih odredišta".

Policijski službenici zaustavili su ih u naumu vezanom za dolazak na Markov trg, no prosvjednici su do njega stigli.

Jedan od prosvjednika je vrijeđao policajce te im je odbio dati osobnu, a policija ga je nakon toga privela.

S druge strane, pred gradskom Upravom okupila se druga skupina ljudi, građani koji se protive ukidanju mjere roditelj odgojitelj.

Kažu kako su se ovog tjedna sastali s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem koji je iznio svoje stajalište, ali i oni svoje, a kako nije došlo do nikakve promjene opet su se okupili pred gradskom Upravom.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!