AKTUALNO / VIJESTI

USPJEŠAN PROJEKT

Tradicija kupskih lađara oživljena u Karlovcu - uspješno završen EU projekt, Cvetković: Vjerujem da ćemo ploviti tijekom cijele godine

Tradicija kupskih lađara oživljena u Karlovcu - uspješno završen EU projekt, Cvetković: Vjerujem da ćemo ploviti tijekom cijele godine

Od nekoliko tisuća korisnika usluga Žitne lađe ponajviše ih je dolazilo sa zagrebačkog, riječkog i istarskog područja.

Na Kupi, kod restorana Kvaka, predstavljeni su rezultati projekta "Unaprijeđenje društveno - poduzetničkog poduhvata Žitna lađa Karlovac", koji završava s posljednjim danom ove godine. Iz Europskog socijalnog fonda za ovaj je projekt pristiglo 1.152.949,73 kuna. 

- Sveukupno smo vrlo zadovoljni, projekt je trajao 15 mjeseci, zaposleno je bilo šest osoba, a tri će nastaviti raditi i nakon projekta. Naglasak je bio na razvijanju društvenog poduzetništva kao i unaprijeđivanju našeg konkretnog projekta Žitne lađe. U sklopu toga naši su djelatnici prošli razne tečajeve i osposobljavanja, sama Žitna lađa je dobila novu opremu i dijelom je obnovljena, između ostalog tendom koja će štititi posjetitelje tijekom vožnji u hladnijim danima pa vjerujem da ćemo vožnje moći organizirati tijekom cijele godine, kazala je Jasmina Cvetković, direktorica tvrtke Aurora Colapis koja upravlja Žitnom lađom. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Razvijena je i suradnja s brojnim udrugama i poduzećima zainteresiranim za društveno poduzetništvo, odnosno pomoć vlastitoj lokalnoj zajednici. A, sve zajedno daje i rezultate pa je ove godine bilo nekoliko tisuća korisnika usluga Žitne lađe, a ponajviše ih je dolazilo sa zagrebačkog, riječkog i istarskog područja. U narednoj godini jedan od ciljeva je širenje i na strane turiste, a vožnje se nastavljaju i tijekom zime, nekoliko Adventskih vožnji očekuje sve zainteresirane već od ovog vikenda.

Projekt su sa svoje strane predstavile i pohvalile predstavnice partnera na projektu - Martina Maruškić Britvec iz LAG-a Vallis Colapis, koja je govorila više o društvenom poduzetništvu te Vesna Vrbanović Jančić iz zagrebačke udruge Dobar dan koja je odradila velik posao na promociji, posebno u obrazovnom sektoru. Partner na projektu bila je i Zadruga za etično financiranje iz Zagreba.

Izdvojeno


Reci što misliš!