AKTUALNO / VIJESTI

ŠTO JE ISTINA?

Proširili informaciju da je medicinska sestra preminula nakon treće doze cjepiva, sada tvrde da im je netko hakirao Facebook

Proširili informaciju da je medicinska sestra preminula nakon treće doze cjepiva, sada tvrde da im je netko hakirao Facebook
Miroslav Lelas/PIXSELL

Suprotno navodima iz objave sa stranica splitske župe, ravnatelj splitske bolnice demantirao je navode

Na društvenim mrežama počela se širiti informacija o zaposlenici splitskog KBC-a koja je navodno preminula nakon što je primila treću dozu cjepiva.

Naime, na Facebook stranici "Župa sv. Križ Veli Varoš" objavljena je fotografija obavijesti o smrti medicinske sestre (osmrtnice) iznad koje je pisalo: "Učinila je 'malu gestu ljubavi' primivši booster dozu nakon koje se ubrzo srušila od ugrušaka u mozgu. Pokoj vječni daruj joj Gospodine. Iskrena sućut obitelji!".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na fotografiji obavijesti o smrti su bez prekrivanja objavljeni ime i prezime te svi osobni podaci medicinske sestre uz njezinu fotografiju.

Suprotno navodima iz objave sa stranica splitske župe, ravnatelj splitske bolnice  na konferenciji za novinare izjavio je kako mu nije poznata veza između cijepljenja i smrti zaposlenice KBC-a Split.

"Ne možemo reći da postoji veza između cijepljenja i tog tragičnog događaja. Prema onoj analizi koju smo mi dosad napravili, ne postoji povezanost. Ta osoba je preminula, ali ne možemo je dovesti u vezu s cijepljenjem", kazao je ravnatelj Julije Meštrović.

Međutim, na župnom Facebooku je zatim napisano da im je stranica hakirana te mole ljude da prijave stranicu i prestanu ju pratiti. 

Izdvojeno


Reci što misliš!