AKTUALNO / VIJESTI

TJERA PRAVDU?!

Beskućnik batom od 4 kg demolirao Škodu Centra za beskućnike na Gazi: "Nije mi žao, htio sam ukazati na kriminal koji se tamo događa"

Beskućnik batom od 4 kg demolirao Škodu Centra za beskućnike na Gazi:

Osumnjičeni je u cijelosti priznao počinjenje kaznenog djela, navodeći da je uzeo pravdu u svoje ruke, htio je da se neke stvari vide, pa je to odlučio napraviti.

Gnjevni beskućnik nezadovoljan radom Udruge Milosrđe – Centar za beskućnike batom je u potpunosti demolirao njihovo službeno vozilo marke Škoda. Dogodilo se to 20. svibnja oko 18.40 sati u dvorištu njihovih službenih prostorija na Gazi, a ovih dana je protiv počinitelja podignuta optužnica. Do sada je osuđivan zbog više kaznenih djela, te tužiteljstvo za njega traži zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci.

U optužnici se navodi da je u cilju da nanese štetu, uporabom bata oštetio vozilo marke "Škoda Fabia" registarske oznake i broja KA ***-**, vlasništvo navedene Udruge, na način da je udubio poklopac motora, oštetio prednje vjetrobransko staklo, razbio lijevo bočno vjetrobransko staklo, oštetio i udubio te sastrugao lijeva bočna vrata, razbio stražnje vjetrobransko staklo, udubio krov, razbio vjetrobransko staklo na stražnjim desnim bočnim vratima i prednjim bočnim vratima te ista udubio, prouzročivši time materijalnu štetu u iznosu od 15.000 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osumnjičeni je u cijelosti priznao počinjenje kaznenog djela, navodeći da je uzeo pravdu u svoje ruke, htio je da se neke stvari vide, pa je to odlučio napraviti. Napravio je to "zato što taj čovjek XY ne bi trebao biti u Centru za beskućnike i imati tolika prava, obzirom da nitko ne provjerava što se tamo zbiva".

On je, kaže, na ovaj način htio pokazati ljutnju i bijes, odnosno nezadovoljstvo i nepravilnosti, koje se zbivaju u navedenoj Udruzi. Navedenim činom htio je "svratiti pažnju, iako postupak nije normalan, međutim u Udruzi je kriminal, obzirom da tamo su prijavljeni korisnici koji su inače zaposleni, i koji tamo ne žive".

Automobil je vidio u dvorištu, uzeo je bat i dvije cigle, ukoliko bi ga neko u tome spriječio. Došao je do vozila, razbio je šajbu, nakon čega je otišao kod vatrogasaca i rekao da zovu policiju. Razbio je sve šajbe, lupio po krovu i po haubi. Na pitanje je li požalio, okrivljenik je naveo da bi mu bilo žao da to nije napravio.

Iz zapisnika o privremenom oduzimanju predmeta s pripadajućom potvrdom o privremenom oduzimanju predmeta proizlazi da je od okrivljenika oduzet bat s drvenom drškom dužine 80 cm, mase oko 4 kilograma.

Udruga Milosrđe – Centar za beskućnike, zastupana po predsjedniku Udruge Petru Baniću postavila je imovinsko pravni zahtjev u iznosu od 15.000, te je sudu predloženo da odluči o osnovanosti tražbine.

Izdvojeno


Reci što misliš!