AKTUALNO / VIJESTI

IZ KNINA

Krila Oluje na spektakularan način zaključila svečanost u Kninu. Na obilježavanju i županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin

Krila Oluje na spektakularan način zaključila svečanost u Kninu. Na obilježavanju i županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin

Hrvatska obilježava Dan pobjede, a svečana proslava uz nazočnost državnog vrha održala se u Kninu

Završila je središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede i 27. godišnjice VRO "Oluja", koja je održana na stadionu NK Dinara, a nakon nje i misa ​u crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta, koju je predvodi šibenski biskup Tomislav Rogić. 

Jutros je proslava počela prijavkom predsjedniku Republike i vrhovnom zapovjedniku​, a za to vrijeme je ​na tvrđavi podignuta državna zastava uz pjevanje himne. ​Obilježavanje se nastavilo zvonjavom crkvenih zvona, najavom plotuna, čitanjem povjesnice i imena svih poginulih branitelja u Oluji, kao i minutom šutnje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potom su na NK Dinara uslijedila obraćanja četvorice govornika - umirovljenog general pukovnika Mladena Markača, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH Zorana Milanovića.

Od 11 do 11.14 sati je ​izveden ​program akrobatske grupe Krila oluje i prelet helikoptera MORH- a i MUP-a, a svečanost na nogometnom stadionu završila je ​uz malo kašnjenje zbog dugih govora u 11.30 sati. Prethodno su izaslanstva, među kojima i županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin, položila cvijeće i upalili svijeće kod spomenika hrvatske pobjede "Oluja 95" na Trgu dr. Ante Starčevića.

U nastavku pogledajte fotogaleriju.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!