AKTUALNO / VIJESTI

STANJE NIJE DRAMATIČNO

Vodni val na vrhuncu! U Karlovcu na snazi redovna obrana od poplave, Kupa se polako povlači s prometnica na području Žakanja, Kamanja i Ozlja

Vodni val na vrhuncu! U Karlovcu na snazi redovna obrana od poplave, Kupa se polako povlači s prometnica na području Žakanja, Kamanja i Ozlja
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Rijeka Kupa je trenutno na 720 centimetara.

U naselju Brodarci, nekoliko kilometara uzvodno od Karlovca, stanje nije dramatično - nema poplavljenih objekata, a vodni val prolazi kroz Karlovac, izvijestio je upravo HRT. Rijeka Kupa je trenutno na 720 centimetara.

- Bili smo u strahu, hoće li se ponoviti situacija od prije dva tjedna kad je voda ušla u dvorište, srećom nije u kuću, rekla je Melita Mataković Kožić iz Brodaraca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- I dalje imamo neka sela i prometnice koje su pod vodom, primjerice u Trgu, voda se povlači i nadam se da će to do kraja dana otići, rekao je Vlatko Pečaver, DVD Ozalj.

Na ozaljskom području, prema informacijama HAK-a i dalje je za promet zatvorena i dionica županijske ceste ŽC3143 u mjestu Levkušje. 

U općinama Žakanje i Kamanje nema poplavljenih stambenih objekata, iako je voda ušla u neka dvorišta. Voda se povukla iz kolnika, no za promet je još uvijek zatvorena državna cesta Jurovski Brod - Donji Bukovac Žakanjski jer je u tijeku čišćenje prometnice od nanosa. 

Inače, u Severinu na Kupi ponovno se podigao vodostaj. Padaline se očekuju popodne i tijekom noći. Što će nam donijeti ovog puta - vidjet ćemo.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!