AKTUALNO / VIJESTI

TRI DESETLJEĆA

13. Domobranska pukovnija svečano proslavila 30. obljetnicu - Milanović im dijelio odlikovanja, Mandić Medalje gradonačelnika

13. Domobranska pukovnija svečano proslavila 30. obljetnicu - Milanović im dijelio odlikovanja, Mandić Medalje gradonačelnika

Redom hrvatskog trolista, za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu, odlikovan je Miroslav Željeznjak.

Karlovačka 13. Domobranska pukovnija svečano je danas u Zorin domu proslavila 30. obljetnicu od osnutka, a njihovu veliku obljetnicu uveličao je i Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović, koji je pripadnicima pukovnije podijelio odlikovanja.

I samoj pukovniji, jer 13. DP Karlovac odlikovana je ovom prigodom Redom Nikole Šubića Zrinskog, za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu. Redom hrvatskog trolista, za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu, odlikovan je Miroslav Željeznjak, a brojni su pripadnici pukovnije dobili Red hrvatskog pletera za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana, ali i Medalje gradonačelnika koje im je uručio karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstavljena je i monografija "Braneći Karlovac" uz podsjetnik da je kroz 13. Domobransku pukovniju od 1992. do 1995. prošlo 3150 vojnika, od čega je 39 položilo živote za domovinu, a upravo su njihove fotografije motivirale predsjednika Milanovića da istakne kako su svi oni sanjali Hrvatsku.

- Njihov je san brutalno i naprasno prekinut, ali i zahvaljujući njima danas imamo svoju državu. Nažalost, danas imamo i sve manje ljudi, ali to nije nužno nedostatak niti tragedija ako shvatimo i jasno odlučimo što su nam interesi, što moramo sa saveznicima, a gdje se moramo sami izboriti za ono što želimo i čemu težimo zato jer nas drugi ne žele slušati - poručio je Milanović.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!