AKTUALNO / VIJESTI

IZBOR VEČERNJAKA

Stručni žiri nominirao najbolje: Željko Pavlin, predsjednik Uprave karlovačkog HS Produkta nominiran za gospodarstvenika godine

Stručni žiri nominirao najbolje: Željko Pavlin, predsjednik Uprave karlovačkog HS Produkta nominiran za gospodarstvenika godine

Pri nominaciji i izboru žiri vodi računa o pet osnovnih kriterija izvrsnosti u poslovanju, natprosječnim poslovnim rezultatima, uspješnom investicijskom projektu, otvaranju novih radnih mjesta te izvoznom uspjehu

Večernji list i Poslovni dnevnik medijski brendovi s dugogodišnjom tradicijom pokrenuli su 2016. godine izbor Gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine. Kako ističu, isticanjem pozitivnih primjera kao što su izvrsnost u poslovanju, izvozni uspjeh, otvaranje novih pogona, a samim time i radnih mjesta, željeli su ukazati na vrlo važan segment ukupnosti društvenih zbivanja.

Pogotovo u turbulentnim i kriznim vremenima kakvima svjedočimo treću godinu zaredom – od pojave pandemije koronavirusa do rata u Ukrajini. Gospodarstveni uspjesi i u takvim okolnostima poticaj su i za niz malih i srednjih poduzetnika te u konačnici i poruka mladima da ne napuštaju Hrvatsku. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stručni žiri izbora Gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine nominirao je pet najuspješnijih domaćih poduzetnika i menadžera kao i pet događaja koji su presudno utjecali na ovogodišnja gospodarska zbivanja. Sedmu godinu zaredom žiri sačinjavaju urednici i novinari najutjecajnijih izdavačkih i televizijskih kuća, kao i čelnici gospodarskih udruženja te dekani ekonomskih fakulteta četiriju najvećih sveučilišta u Hrvatskoj.

Titulu Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine po izboru stručnog žirija ponijet će najuspješniji i najjači gospodarstvenik i gospodarski događaj u Hrvatskoj, čije poslovanje ili pojava presudno i na pozitivan način utječu na gospodarska kretanja u zemlji, ali i mijenjaju ustaljenu gospodarsku i društvenu klimu. Pri nominaciji i izboru žiri vodi računa o pet osnovnih kriterija izvrsnosti u poslovanju, natprosječnim poslovnim rezultatima, uspješnom investicijskom projektu, otvaranju novih radnih mjesta te izvoznom uspjehu.

Među gospodarstvenicima ove su godine nominirani predsjednik Uprave vodeće ICT kompanije SPAN Nikola Dujmović, osnivač i direktor Rimac grupe Mate Rimac, predsjednik Uprave najveće privatne energetske i logističke kompanije Energia naturalis Pavao Vujnovac, predsjednik Uprave proizvođača oružja HS Produkt Željko Pavlin te predsjednik Uprave Končar elektroindustrije Gordan Kolak. 

Od gospodarskih događaja godine, žiri je najviše bodova dao konačnoj odluci za ulazak Hrvatske u eurozonu, rezultatima ljetne turističke sezone, donošenju mjera za ublažavanje energetske krize, borbi protiv inflacije i završetku procesa preuzimanja Đuro Đaković holdinga iz Slavonskog Broda.

Nakon nominacije od strane stručnog žirija, pet gospodarstvenika i gospodarskih događaja ponuđeno je na glasanje čitateljima Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika. Glasati se može do 2. prosinca, do kraja dana putem telefonskog poziva, SMS-a ili na portalima vecernji.hr i poslovni.hr. Gospodarstvenik i gospodarski događaj s najviše sakupljenih bodova bit će proglašeni pobjednicima po izboru čitatelja.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!