AKTUALNO / VIJESTI

NOVA NAGRADA

Predstavi Zorin doma i vinkovačkog kazališta "Tri i pol sestre" posebno priznanje žirija na 11. Bobijevim danima smijeha

Predstavi Zorin doma i vinkovačkog kazališta

Novo lijepo priznanje Gradskom kazalištu Zorin dom i to baš u predvečerje velike proslave 130. rođendana karlovačkog kazališta! Riječ je o posebnom priznanju koje je predstava "Tri i pol sestre" dobila na 11. Bobijevim danima smijeha.

Evo i obrazloženja:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ocjenjivački sud 11. Bobijevih dana smijeha u sastavu kritičar Tomislav Kurelec, predsjednik, glumica Ankica Dobrić i predstavnik publike Branko Babac izražava zadovoljstvo brojnošću i kvalitetom prikazanih predstava koje su privukle velik broj gledatelja pokazujući kako su posebno u teškim i dramatičnim vremenima važni radost i zadovoljstvo koje ova vrsta teatra donosi. Oni koji su u tome imali najviše uspjeha zaslužili su četiri ravnopravne nagrade i dva posebna priznanja. 

Jedno od tih priznanja ide koprodukciji Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci i Gradskog kazališta Zorin dom Karlovac za Tri i pol sestre Petre Cicvarić u režiji Peđe Gvozdića, predstavi o sestrama koje nakon majčine smrti otkrivaju njezine i ostale obiteljske tajne koje ih dovode do ruba sukoba. U vremenu u kojem žene sve snažnije utječu na mnoge aspekte kazališnog stvaranja zanimljivo je da je autorica i glumica koja sa svojim kolegicama Martinom Stjepanović, Matejom Marušić i Lovorkom Tvrdin pokazuje kako vrsne interpretacije mogu ostvariti u ulogama koje su pisane za njih."

Izdvojeno


Reci što misliš!