AKTUALNO / VIJESTI

NOVI PODACI

Plaće u Karlovačkoj županiji ispod hrvatskog prosjeka, ali ipak među "boljima" - najveće imaju Zagrepčani, a najmanje Slavonci

Plaće u Karlovačkoj županiji ispod hrvatskog prosjeka, ali ipak među

Najviše plaće imali su zaposleni u sektoru "informacije i komunikacije", a najmanje oni koji rade u sektoru "pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane".

Prosječna plaća u Karlovačkoj županiji među "boljima" je u Hrvatskoj. Doista jest pa je ta riječ mogla biti i bez navodnika, no istovremeno podaci govore o golemoj razlici između pojedinih dijelova zemlje pa su te bolje plaće i dalje ispod hrvatskog prosjeka.

A, njega najviše diže Zagreb, u kojem su prosječna mjesečna primanja za rujan ove godine bila daleko veća od ostatka Hrvatske - čak 9001 kunu. S druge strane, najmanje plaće u prosjeku imaju Slavonci, prvenstveno u Virovitičko-podravskoj (6599) i Vukovarsko-srijemskoj (6688 kuna). 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prosječna plaća u Karlovačkoj županiji za hrvatske je prilike ipak solidnih 7495 kuna neto (hrvatski prosjek 7646), no kao i uvijek se, dakako, postavlja pitanje koliko je onih koji i imaju otprilike takvu plaću, jer u obračun ulaze i direktorske, vlasničke i ostale plaće, daleko veće od onih običnih radnika. Ipak, tako je u svim županijama pa podatak da su plaće među boljima svejedno stoji. Konkretnije - peti smo u Hrvatskoj.

Podijeljeno po sektorima, najviše plaće u rujnu u Karlovačkoj županiji imali su zaposleni u sektoru "informacije i komunikacije" (10.004 kune) i "opskrba električnom energijom i plinom i klimatizacija" (9323 kune), a više od 9 tisuća kuna u prosjeku dobijaju i zaposleni u području "zdravstvene zaštite i socijalne skrbi" (9069 kn). 

Na drugoj su strani ljestvice dva sektora u kojima su prosječne plaće prilično niske čak i kad se ukalkuliraju one direktorske i voditeljske - ispod 6 tisuća. Riječ je o sektoru "pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane" s najnižom prosječnom plaćom od 5525 kuna te o administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima za koje je u mjesecu rujnu prosječna neto isplaćena plaća iznosila 5722 kune.

Izdvojeno


Reci što misliš!