AKTUALNO / VIJESTI

HRVATSKA 2023

Afera zapošljavanje! "Ako nemaš AP-a ili nekog iz HDZ-a da s direktorima za tebe nešto dogovori, posao nećeš dobiti"

Afera zapošljavanje!
RTL Danas

Spominjalo se kako nam Zdravko Mamić reformira hrvatsko pravosuđe, onda možemo sasvim opravdano reći da nam Josipa (Rimac) i Gabrijela (Žalac) reformiraju vladajuću većina, rekao je MOST-ov zastupnik Ante Kujundžić

Predsjednik saborskog Kluba SDP-a Peđa Grbin, komentirajući najnoviju SMS aferu, rekao je da se u Hrvatskoj ne može dobiti posao ako se ne poznaje nekog iz HDZ-a te upozorio da je "korupcija okovala hrvatsko društvo, a cijenu za to plaćaju svi osim onih u HDZ-u", piše Hina.

"Ovo je sustav koji je uz dva inicijala - A .i P., okupirao Hrvatsku. Bez prijateljske, rodbinske ili stranačke veze u Hrvatskoj se ne može dobiti niti posao pripravnika", rekao je Grbin u ime Kluba SDP-a u Hrvatskom saboru tijekom slobodnih govora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Smatra i da se mladima time šalje poruka - ako ne znaš nekoga iz HDZ-a, nećeš dobiti posao.

"Ako nemaš AP-a da s direktorima Hrvatskih šuma ili drugih javnih poduzeća za tebe nešto dogovara, ti posao nećeš dobiti... Bez AP-a, njegova glasnogovornika, predstojnika njegova Ureda, glavnog tajnika HDZ-a, ministara HDZ-a, saborskih zastupnika HDZ-a, predsjednika Hrvatskog sabora, koji je isto u tim porukama - ti posao dobiti ne možeš", poručio je.

Smatra da građani Hrvatske zaslužuju premijera koji se neće baviti pripravnikom lovstva u Hrvatskim šumama, koji se neće baviti pritiskom na medije, koji neće odlučivati o tome što je tema o kojoj će novinari pisati ili mediji govoriti, već zaslužuju premijera koji će se baviti stvarnim problemima.

Sandra Benčić (Klub zeleno-lijevog bloka) osvrnula se na predloženi Zakon o pomorskom dobru te upozorila da se nakon aktualne SMS afere više ne može imati povjerenja da se koncesije na nekretninama, vrijedne milijune eura, neće davati "po babi i stričevima", nego po natječajnim kriterijima.

Pavliček (HS): Iskaznica HDZ-a jača je od Vise i Mastera zajedno

Sad će, kaže, AP-a morati zvati svi koji su dosad imali koncesijska odobrenja da prodaju sladoled na plaži jer više nema koncesijskih odobrenja, nego će morati dobiti koncesiju na cijelu plažu.

To je izazvalo više reakcija zastupnika HDZ-a, pa je tako i Mario Kapulica poručio da Benčić nastoji "napraviti opsjenu" stalno nalazeći inicijale AP. Naveo je i da ne postoji nijedna nezakonitost, već se stvaraju insinuacije na koje se lijepe neki politički akteri i neke interesne grupe.

Benčić se na to sarkastično ispričala što je, kako je rekla, povrijedila saborski Poslovnik i "HDZ-ovu božju riječ" jer je spomenula AP-a, korupciju i SMS poruke.

I Marijan Pavliček (Klub Hrvatskih suverenista) smatra da se bez članske iskaznice HDZ-a ne može ništa jer ona otvara sva vrata, rješava uposlenje te rješava poticaje.

"Ova iskaznica rješava niz benefita. Ona je jača i od kartica Visa i MasterCard zajedno", rekao je.

Ustvrdio je da SMS afera pokazuje da se "vrhuška stranke ponaša kao interesna skupina", jer su u nju upleteni ljudi koji su najbliži suradnici premijera Andreja Plenkovića.

"Hrvatske šume nisu privatna prćija vrhuške HDZ-a. Nisu ni Hrvatske vode, ni Hrvatske ceste, ni Hrvatske željeznice, ni Hrvatska pošta. Niste ove firme naslijedili od svoga ćaće i svog djeda. Te firme je stvarao hrvatski narod desetljećima i na vama je da s njima kvalitetno upravljate kao odgovorna vlast", poručio je.

I saborski zastupnik Mosta Ante Kujundžić kazao je da se iz SMS afere jasno vidi da to više nije stvar pojedinca, već se radi o kolektivnoj odgovornosti. "Spominjalo se kako nam Zdravko Mamić reformira hrvatsko pravosuđe, onda možemo sasvim opravdano reći da nam Josipa (Rimac) i Gabrijela (Žalac) reformiraju vladajuću većinu", rekao je Kujundžić.

Izdvojeno


Reci što misliš!