AKTUALNO / VIJESTI

HITNA UŽIVO 194

Djelatnici Hitne medicinske službe pisali Berošu: Dosta je! Smijenite Maju Grbu Bujević i postavite nekog sposobnog

Djelatnici Hitne medicinske službe pisali Berošu: Dosta je! Smijenite Maju Grbu Bujević i postavite nekog sposobnog
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Osim što je sustav HMS godinama zapostavljen i zanemaren, taoci smo 14-godišnje tiranije saborske zastupnice i ravnateljice Maje Grbe Bujević, ističu djelatnici Hitne

Djelatnici Hitne medicinske službe na stranici udruge Hitna uživo na Facebooku objavili su otvoreno pismo ministru zdravstva Viliju Berošu, prenosi Novi list. U njemu traže smjenu Maje Grbe Bujević s mjesta ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Ističu kako su već više od 10 godina taoci tiranije saborske zastupnice i ravnateljice HZHM te kako je vrijeme da se ova predstava završi. U nastvaku prenosimo pismo u cijelosti.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poštovani gospodine ministre!

Od početka djelovanja inicijative, danas udruge, “Hitna uživo 194” javno ukazujemo na nepravilnosti i nedostatke u sustavu vezane za hitnu medicinsku službu. Više od godinu dana ne libimo se javno prozvati sve odgovorne za propuste unutar hitne.

Svi Vaši prethodnici (ima ih dosta) tretirali su vanbolničku hitnu medicinsku pomoć kao zadnju rupu na svirali. Osim što je sustav HMS godinama zapostavljen i zanemaren, taoci smo 14-godišnje tiranije saborske zastupnice i ravnateljice Maje Grbe Bujević. Nije tajna da smo ulaskom dotične u sabor imali nadu da će se nešto pomaknuti po tom pitanju, ali umjesto nade dobili smo dozu razočaranja, kako za pacijente tako i za nas djelatnike. Osim što smo jedina žurna služba u RH koja nema skraćeni radni vijek jedini godinama funkcioniramo na temelju pravilnika jer još nemamo svoj Zakon o HMS.

Naše pitanje za Vas kao ministra glasi: koliko dugo planirate gledati kroz prste dotičnoj za njezin nerad i nesposobnost u vođenju jednog ovako važnog dijela zdravstvenog sustava koji kao niti jedan drugi po kvaliteti rada ne oscilira od županije do županije? Zašto ne poslušate glas sveukupne javnosti i smjenite saborsku zastupnicu Maju Grbi-Bujević s mjesta ravnateljice HZHM? Do kada će te VI kao ministar zdravstva iza zastora skrivečki gledati ovu tragikomediju zdravstva s glavnom ulogom Maje Grbe Bujević te se praviti da je sve u redu, a svi znamo da nije?

Gospodine ministre, treći put javno od Vas tražimo da smijenite dotičnu s mjesta ravnateljice krovnog zavoda te na njezino mjesto stavite nekoga sposobnog. Vi ste ovdje glavni režiser i scenarist! Vrijeme je da ova predstava završi jer u njoj najdeblji kraj izvuku oni nedužni. Naši ljudi, naši pacijenti!

Poštovani građani Republike Hrvatske, pozivamo vas sve da izdvojite minutu vašeg vremena te na ovom linku imenom i prezimenom potpišete peticiju za smjenu Maje Grbe Bujević s mjesta ravnateljice HZHM. Hitna je zaslužila bolje dane. Dosta je!

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!