AKTUALNO / VIJESTI

FENOMENALNI

Karlovački učenici "poharali" državno GLOBE natjecanje - zlata u OŠ Dubovac i Šumarsko drvodjeljsku školu, stižu i srebro i bronca

Karlovački učenici

Na Državnom natjecanju i smotri GLOBE 2023. u Čakovcu učenici karlovačkih osnovnih i srednjih škola opet su ostvarili izuzetno dobre rezultate te se u Karlovac vraćaju s dva prva te po jednim drugim i trećim mjestom! U GLOBE natjecanju učenici se natječu u znanju iz područja biologije, kemije, geografije, meteorologije, hidrologije,pedologije te informatike (baze podataka), a na državnom natjecanju i smotri sudjelovale su 22 osnovne škole i 17 srednjih škola iz Hrvatske.

Karlovački osnovci zaista su briljirali - prvo mjesto u državi osvojili su učenici OŠ Dubovac Maksim Stanković Šprajc, Josip Ferenčina i Luka Škrtić s mentoricama Snježanom Marković-Zoraja i Jasnom Višnić. No, tu nije kraj, jer i "bronca" pripada malim Karlovčankama, jer treće mjesto osvojila je ekipa OŠ Dragojla Jarnević - Magdalena Peroš, Dora Smiljanić i Lana Tomašić s mentoricom Marijom Šako.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ekipa OŠ Banija zauzela je 11. mjesto, a ekipa OŠ Mahično 18. mjesto.

U kategoriji srednjih škola 2. mjesto u državi osvojila je ekipa Gimnazije Karlovac - Bruno Trbušić i Anja Klokočki s mentoricom Slađanom Cvitičanin. Ekipa Šumarske i drvodjeljske škole zauzela je 11.mjesto.

U kategoriji smotre istraživačkih radova, sve ekipe predstavljale su svoje istraživačke projekte. Za najbolji projekt u području atmosfere nagrađen je projekt Šumarske i drvodjeljske škole „Dron sondaža“.

Izdvojeno


Reci što misliš!