AKTUALNO / VIJESTI

VODENI ARMAGEDON

FOTO, VIDEO Vodostaji Kupe i Korane stagniraju, ali i dalje dijelovi Karlovca odsječeni - za promet zatvorene mnoge prometnice

FOTO, VIDEO Vodostaji Kupe i Korane stagniraju, ali i dalje dijelovi Karlovca odsječeni - za promet zatvorene mnoge prometnice
foto ilustracija

Prema podacima Hrvatskih voda, u podne je vodostaj Korane u Karlovcu iznosio 847, Kupe 834

Nakon što su noćas vodostaji Kupe dosegnuli 847, a Korane 852 centimetra i tako premašili vlastite rekorde, vodostaji obiju rijeka jutros su počeli opadati i trenutno stagniraju, ali je i dalje na snazi izvanredno stanje. Prema podacima Hrvatskih voda, u podne je vodostaj Korane u Karlovcu iznosio 847, Kupe 834.

Zbog izlijevanja vode na prometnice zatvorene su mnoge ceste, a karlovačka naselja ostala izolirana pa Stožer Civilne zaštite Grada Karlovca apelira na građane kojima je potrebna pomoć da se jave povjerenicima Civilne zaštite u svom mjesnom odboru ili gradskoj četvrti, Stožeru na [email protected], broj mobitela 099 5284 728 ili vatrogascima na 193.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Na stradalim i ugroženim područjima građanima pomažu operativne snage, interventne službe, vatrogasci, policija, pripadnici HGSS-a, povjerenici Civilne zaštite i njihovi zamjenici, članovi braniteljskih udruga, Crveni križ, volonteri i pripadnici Karlovačke građanske garde i svima zahvaljujemo na neizmjernom trudu i pomoći građanima, poručeno je iz Stožera.

Voda je ušla u 54 obiteljske kuće, te puno više gospodarskih objekata u naseljima Gradac, Cerovac Vukmanički, Vodostaj, Husje, Orlovac, Gornje Mekušje, Donje Mekušje, Brođani, Kobilić i Brodarci i zatvorila 20 prometnica.

- Za dostavu hrane, vode i lijekova građani se mogu javiti na već spomenute brojeve, kao i u slučaju potrebne evakuacije. Smještaj je Gradsko društvo Crvenog križa osiguralo na nekoliko lokacija. Stožer Civilne zaštite Grada Karlovca kontinuirano prati situaciju, u koordinaciji je sa Stožerom Civilne zaštite Karlovačke županije, te poziva građane da prate informacije Stožera i slijede upute, poručuju iz Stožera. 

Dodajmo i tome da su iz Vodovoda i kanlizacije d.o.o. Karlovac izvijestili kako visoki vodostaji rijeka, odnosno poplave ne utječu na kvalitetu karlovačke vode.

- Obzirom da su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave  pojačan je nadzor nad radom cjelokupnog sustava te preventivno povećana dezinfekcija pitke vode, sukladno zakonu i ostalim propisima. Voda se može normalno konzumirati, isporuka vode je stabilna na cijelom području grada Karlovca, kako poplavljenom tako i ostalom, poručuju iz ViK-a.

Zbog vodne na kolnicima i dalje su za promet zatvorene sljedeće dionce prometnica:
DC36 Karlovac-Šišljavić (raskrižje Orlovačke i Rečićke ulice u Karlovcu, dionica Karlovac-Selce te u mjestima Karasi i Koritinja), Donja Kupčina-Šišljavić i Gradac Pokupski-Lijevo Sredičko
ŽC3149 Husje-Kobilić Pokupski
ŽC3185 u Belajskim Poljicama
ŽC3219 u Desmericama
ŽC3144 u Donjim Stativama
ŽC3143 u Levkušju
LC34027 u Lipniku
LC34099 u Hreljinu Ogulinskom
LC34078 u Mrežničkoj Varoši.

 

U nastavku  pogledajte FOTO GALERIJU i VIDEO rekordnog vodostaja Korane u Karlovac. 

Izdvojeno


Reci što misliš!