AKTUALNO / VIJESTI

vremenska prognoza

Popodne bi konačno moglo zasjati sunce, no još uvijek je moguć pokoji lokalni pljusak

Popodne bi konačno moglo zasjati sunce, no još uvijek je moguć pokoji lokalni pljusak
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Idućih dana na Jadranu pretežno sunčano, čak iznadprosječno toplo za ovo doba godine, a tek će vrlo vrlo rijetko koji pljusak iz zaleđa stići do same obale. Pritom i sve mirnije, bura samo još u nedjelju, a od ponedjeljka tek slab burin, a danju slab vjetar s mora

Ponovo nam se približava vrtlog vlažnog zraka sa sjevera Afrike, atmosfera će se malo destabilizirati, ali glavnina vlage i oborina će ovog puta ostati zapadnije od Apeninskog poluotoka. Slijede, dakle, znatno povoljnije i toplije proljetne prilike, ali valja računati na moguće kraće popodnevne pljuskove, osobito u subotu i sredinom idućeg tjedna.

SUBOTA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ujutro i prijepodne još uvijek će zaostalih oblaka biti na krajnjem zapadu unutrašnjosti, lokalno samo uz sasvim malo kiše. Umjerena naoblaka stizati će na obalu s mora, dok će sve sunčanije biti u Slavoniji, ali ponegdje tek nakon izdizanja jutarnje magle. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu umjerena, u Velebitskom kanalu jaka bura.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima kraća sunčana razdoblja. Moguć samo kakav lokalni pljusak, uglavnom oko gorja i mjestimice u Zagorju. Usprkos povremeno umjerenom sjeveroistočnom vjetru, bit će osjetno toplije uz temperaturu oko 23-24 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu najviše suhog i sunčanog vremena, ponegdje čak i vedrog, osobito prema večeri. Malo vjetrovitije uz umjeren istočnjak i sjeveroistočnjak, ali još malo toplije. Biti će ugodnih 24 °C.

U Dalmaciji promjenjiva naoblaka, osobito u sjevernijim krajevima gdje može pasti malo slabe kiše, u zadarskom i šibenskom zaleđu može i zagrmjeti. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadnjak, navečer sjeverozapadnjak, ali bit će ugodno toplo, između 23 i 25 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju još više promjenjive naoblake, prolazno uz malo kiše ili lokalne pljuskove, najizglednije u Gorskom kotaru. Bura će malo popustiti, ponegdje okrenuti na istočni vjetar, ali će uglavnom biti još malo toplije. Posvuda malo iznad 20 °C, čak i u dijelu gorskih krajeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti još sunčanije i toplije, ali ne baš sasvim stabilno. Bit će to prave tople proljetne prilike, svakodnevno uz manju mogućnost za sporadično koji pljusak u popodnevnim satima, uglavnom oko gorja. Nešto oblačnije i pljuskovitije sredinom idućeg tjedna, ali ne uz obilne količine kiše.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu pretežno sunčano, čak iznadprosječno toplo za ovo doba godine, a tek će vrlo vrlo rijetko koji pljusak iz zaleđa stići do same obale. Pritom i sve mirnije, bura samo još u nedjelju, a od ponedjeljka tek slab burin, a danju slab vjetar s mora

Izdvojeno


Reci što misliš!