AKTUALNO / VIJESTI

PRUGA KARLOVAC - ZAGREB

Intenzivirali se radovi na izgradnji drugog kolosijeka! Na Orlovcu čekaju da se posuši tlo, najavljeno ponovno zatvaranje željezničkog prometa

Intenzivirali se radovi na izgradnji drugog kolosijeka! Na Orlovcu čekaju da se posuši tlo, najavljeno ponovno zatvaranje željezničkog prometa
HŽ Infrastruktura

Zbog ovih radova na rekonstrukciji, pruga Zagreb GK – Rijeka bit će zatvorena za promet između kolodvora Jastrebarsko i Karlovac od 19. do 30. lipnja

Iz HŽ Infrastrukture izvijestili su o aktualnim radovima u sklopu projekta rekonstrukcije postojećeg i dogradnje drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac.  Tako poručuju kako su krajem prošlog mjeseca ugrađivali provizoriji na podvožnjaku Lazina i podvožnjaku Ribnjak.

- Zaštita građevne jame na podvožnjaku Lazina izvodi se pomoću talpi koje su se zabijale prije postavljanja provizorija u zoni neposredno ispod provizorija i u pružnom pojasu, a na podvožnjaku Ribnjak pomoću pilotne stijene, izvedbom pilota u pružnom pojasu. Na tim mjestima radovi se nastavljaju na zaštiti građevne jame. Osim toga izvode se zemljani radovi izvan pružnog pojasa te iskop materijala ispod provizorija, poručuju iz HŽ-a.

FOTO: HŽ Infrastruktura
 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također, trenutno se izvode radovi i na nadvožnjaku Pavučnjak. Radi se na izvedbi nasipa rampi budućeg nadvožnjaka te probno pilotiranje za potrebe temeljenja objekta.

Dodaju kako će se na nerazvrstanoj cesti Orlovac – Ilovac intenzivni zemljani radovi nastaviti kad se posuši tlo nakon visokih voda i poplava na području Karlovca, dok je na nadvožnjaku Cvetković u blizini kolodvora Jastrebarsko izvršena regulacija vodotoka Reka te se odrađuju zemljani radovi.

FOTO: HŽ Infrastruktura
 

Zbog ovih radova na rekonstrukciji, pruga Zagreb GK – Rijeka bit će zatvorena za promet između kolodvora Jastrebarsko i Karlovac od 19. do 30. lipnja, osim u subotu i nedjelju, i to u periodu od 8 do 14 sati.

- U tome razdoblju putnike će na relaciji Karlovac – Jastrebarsko i obratno umjesto vlakova prevoziti autobusi. Zbog posebne regulacije prometa očekuju se kašnjenja, napominju u HŽ-u. 
 

Izdvojeno


Reci što misliš!