AKTUALNO / VIJESTI

ZANIMLJIVA SURADNJA

Karlovački ilustrator Igor Jurilj (Yellow Yuri) u suradnji s Baby Lasagnom objavio za Rockmark slikovnicu o pjevaču i njegovom mačku

Karlovački ilustrator Igor Jurilj (Yellow Yuri) u suradnji s Baby Lasagnom objavio za Rockmark slikovnicu o pjevaču i njegovom mačku

"Baby Lasagna i mačak Stipe – Veliko prijateljstvo" naziv je slikovnice u izdanju glazbene knjižare Rockmark o hrvatskom predstavniku na Eurosongu Marku Purišiću i njegovom kućnom ljubimcu koju je uradio ilustrator i novinar iz Karlovca Igor Jurilj, poznat kao Yellow Yuri, a koja se može nabaviti u prednarudžbi do objave 18. svibnja i puštanja u prodaju.

Pobjednik hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije je zaštitnik mačaka, a mačak se spominje i u pobjedničkoj pjesmi "Rim Tim Tagi Dim" te je poslužio i kao nadahnuće za nju, skupa s mačkama Gertrudom i Brankom. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jurilj kaže da je Lasagnu upoznao po objavi kandidature za Doru u intervjuu za koji je spremio lazanje. "Prije Markova dolaska dio lazanja sam prosuo na ruku, što je ostavilo trajni, ali dragi ožiljak. Trajni trag su ostavili i Markova jednostavnost, srdačnost i simpatičnost koja se na jednoj kavi pretvorila u ideju o slikovnici koja bi fiktivno, ali biografski zabilježila popkulturni fenomen njegove pjesme. Nevjerojatnom lakoćom oslikali smo inspirativnu basnu o obitelji i kreativnosti. Nadam se da će i sam kraj slikovnice biti proročanski za Baby Lasagnu", navodi Jurilj, autor teksta i ilustracija.

Dodaje da je mačak, nažalost, preminuo par dana nakon dogovora o izradi slikovnice, pa je posvećena upravo jednookom Stipi.

"U slikovnici se spominju stvarne situacije koje mi je Marko opisao u porukama. Nastala je u roku tri tjedna, a na poziv Krešimira Blaževića iz Rokcmarka", nastavlja Jurilj i dodaje da u toj trgovini ima "provjereni obiteljski krug ljudi".

Mačke su u slikovnici oblikovane prema stvarnim karakteristikama, a najmlađi kroz njih uče o podršci, ustrajnosti i zajedništvu, napominje nakladnik.

“Bio sam često u bendovima, ali nikad nismo radili nešto posebno od "mercha" ili općenito nešto takvo kao što je slikovnica. Posebno sam uzbuđen, jer je ovo slikovnica koja opisuje priče i događaje Elizabetinih i mojih mačaka, nešto poput jedenja puža ili tuče s kaučem. Jako sam uzbuđen da to predstavljamo javnosti, jer ovo su stvarne priče i vjerujem da će biti nešto zaista posebno”, komentirao je Baby Lasagna, a Elisabeth je njegova djevojka.

Jurilj, profesor povijesti i anglistike, je preveo slikovnicu i na engleski i moguće je naručiti i njezino izdanje na tom jeziku. Tomislav Vranić Vrana potpisuje grafičko oblikovanje.

Ako ste zainteresirani za slikovnicu možete je naručiti na ovom linku: https://www.rockmark.hr/trgovina/baby-lasagna-i-macak-stipe-veliko-prijateljstvo/

 

Izdvojeno


Reci što misliš!