AKTUALNO / VIJESTI

CERTIFIKAT

Karlovac i Ozalj dobili certifikat "Grad za mlade" za naredne četiri godine - stambena politika i zapošljavanje bit će u fokusu rada

Karlovac i Ozalj dobili certifikat

Certifikat „Grad za mlade“, što ga je dobio krajem ožujka, Grad Karlovac danas je i službeno preuzeo na dodjeli u Zagrebu.

Karlovac je, podsjetimo, ovaj certifikat za razdobolje 2024-2027. dobio uz još pet gradova u zemlji. Na javni poziv Udruge gradova, koja je pokrenula certificiranja hrvatskih gradova u suradnji s partnerskim organizacijama i institucijama, među kojima i Središnjim državnim uredom za demografiju, prijavljeno ih je bilo 18. Sve prijave prošle su tri razine evaluacije, a sve kriterije zadovoljili su Rijeka, Šibenik, Opatija, Ozalj, Samobor i naš Karlovac, koji je bio nositelj certifikata i u razdoblju od 2021-2024 godine, a sada je, od svih koji su udovoljili traženim kriterijima, ostvario najbolji rezultat.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić kazala je da postoji jasan niz kriterija koje treba zadovoljiti kako bi se dobio Certifikat, a neki od kriterija pokrivaju gotovo sva područja koja se odnose na život mladih ljudi, poput participacije, demografskih poticaja i mjera, zapošljavanja, mobilnosti, zdravlja i sporta, rada s mladima, kulture, kao i obrazovanja i informiranja.

Certifikat „Grad za mlade“ priznanje je hrvatskim gradovima koji ustrajno rade na stvaranju uvjeta za kvalitetan život te osobni i profesionalni rast svojih mladih, a ponovnim dobivanjem ovog certifikata Karlovac je potvrdio da to čini.

Činit će to i dalje, vodeći se ponajprije onim što mladi Karlovčani žele i trebaju u svom gradu, te radeći sve što može da upravo u Karlovcu imaju osiguranu egzistenciju.

- To nam je najvažnije: da mladi ovdje ostanu, rade, osnuju obitelj. Ovaj certifikat, kao i to što imamo najbolji rezultat, a što do ove dodjele nismo znali, dodatni je poticaj, ali i obveza na tom putu, poručila je zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić, koja je sudjelovala na dodjeli certifikata „Grad za mlade“ od 2024-2027 godine i panel raspravi predstavnika gradova koji su ovaj certifikat dobili.

Gradonačelnik Damir Mandić napomenuo je da je lijepo dobiti priznanje za ono što Grad Karlovac radi, ali i da može i mora još toga učiniti kako bi Karlovac bio grad kakav želimo za naše mlade

- Svjesni smo da je pred nama još puno posla. Posebno se to odnosi na rješavanje stambene politike za mlade i kvalitetnih, primjereno plaćenih radnih mjesta, zaključio je gradonačelnik Mandić.

Izdvojeno


Reci što misliš!