VIJESTI / CRNA KRONIKA

IMA I TOGA?!

Vozač pred mirovinom pijan upravljao autobusom - uhvatili ga na autocesti u Novigradu, a blago kaznili jer mu obitelj ima mala primanja

Vozač pred mirovinom pijan upravljao autobusom - uhvatili ga na autocesti u Novigradu, a blago kaznili jer mu obitelj ima mala primanja
foto ilustracija - Pixabay.com

Sud mu je izrekao najblažu kaznu, napominjući kako mu je svakako otegotna okolnost što je profesionalni vozač koji je upravljao autobusom.

Prekršajni sud u Dugoj Resi novčanom kaznom od 3.000 kuna kaznio je 65-godišnjeg vozača autobusa jer je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola. Uhvatili su ga na odmorištu autoceste Novigrad na Dobri, gdje mu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 0,92 promila.

Dogodilo se to 1. prosinca prošle godine oko 18.10 sati. On je odmah otpraćen u policijske prostorije na triježnjenje. Tijekom sudskog postupka određena mu je i zabrana upravljanja vozilima D kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U svojoj obrani je priznao prekršaj za koji se tereti. Iskazao je žaljenje te dodao da do sada nije kažnjavan i obećao da se to više neće ponoviti. Na kraju se pozvao i na svoje materijalne prilike jer je otac dvoje djece koje školuje, a supruga ima malu mirovinu, tražeći blagu kaznu.

Sud je to uvažio te mu izrekao najblažu kaznu, napominjući kako mu je svakako otegotna okolnost što je profesionalni vozač koji je upravljao autobusom. Ne navodi se je li u autobusu kritične zgode bilo putnika.

Izdvojeno


Reci što misliš!