VIJESTI / CRNA KRONIKA

PERVERZNJAK

Ozaljski poštar osuđen jer je bludničio prema gospođi kojoj je donio pismo: "Počeo me dirati po stražnjici i tražio da mu malo dam"

Ozaljski poštar osuđen jer je bludničio prema gospođi kojoj je donio pismo:
foto KAportal/PIXELL

"Dok je potpisivala pošiljku sjela mi je na koljeno, to mi se učinilo simpatično", branio se poštar.

Poštanski operater u dobi od 49 godina proglašen je krivim zbog bludnih radnji koje je uporabom sile počinio prema jednoj ozaljskoj gospođi, te je na Općinskom sudu u Karlovcu nepravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od šest mjeseci. Ona se ipak neće primijeniti ukoliko ne ponovi kazneno djelo u roku od dvije godine.

Ovaj događaj zbio se još 2014. godine u Ozlju, no trebalo je više od šest i pol godina dok bude nepravomoćno okončan. Tijekom postupka je utvrđeno da je on 5. veljače od 10 do 11 sati, to učinio u zadovoljavanju spolnog nagona tijekom obavljanja svoje poštanske službe, dok je boravio u obiteljskoj kući u kojoj je žena tada bila sama doma.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U jednom trenutku ju je svojoj desnom rukom uhvatio za zapešće lijeve ruke, gdje je nosila sat, čvrsto je stisnuo, a potom je bez njezina pristanka dirao u predjelu stražnjice bedara i spolovila, tražeći je "da mu malo da", jer da to njezin zaručnik neće nikada saznati.

Oštećena je iskazala da se u tom trenutku bojala čak i za svoj život, jer je muškarac bio vrlo neugodan, a visok je i fizički jak, te u nekoj borbi s njima nikada ne bi imala šansi. Prema njezinim riječima, kada joj je došao predati pismovnu pošiljku sjeo je za stol te ju je tada uhvatio za ruku i počeo je dirati po intimnim dijelovima tijela.

- Bilo mi je jako neugodno, nisam imala kamo pobjeći, čak sam u jednom trenutku razmišljala da ga upiknem kemijskom olovkom, koju sam držala u ruci. On mi je otvoreno nudio seks. Čak me htio ugurati u sobu, ali sam istrčala iz kuće kako bih donijela drva, jer je bilo hladno, rekla je žrtva.

Kaže kako je okrivljeni nešto slično pokušao i godinu ranije, što nije prijavila, ali ga se pazila. I nakon toga, nastavio joj je nositi poštu, ali se ponašao korektno, a ona bi zaključavala vrata za svaki slučaj.

Okrivljenoga poznaje i njezin zaručnik koji je iskazao da ga je supruga nazvala i rekla mu da hitno dođe kući jer da ju je poštar pokušao silovati, a kada je stigao pokazala mu je masnicu koju je zadobila od stiska. Potom je suprugu odveo na liječnički pregled, a onda i na policiju.

Poštar ima svoju verziju priče. Kaže da joj je pozvonio na vrata, a zbog hladnoće uz njezin pristanak ušao je u kuću, ona ga je ponudila da sjedne i tako su počeli pričati.

- U jednom trenutku ona je sjela na moje koljeno i počela potpisivati primitak pošiljke. Tome se nisam nadao, ostao sam zatečen, ali mi je to bilo simpatično, pa je moja ruka možda i završila oko njezina struka. Ona mi je otvoreno dala do znanja da joj se sviđam, pa sam joj predložio, kako tada nisam imao vremena ni za što, da možemo nekom prilikom skupa na večeru i da o tome nitko ne mora ništa znati, branio se poštar, dodajući da je na odlasku izvršio rukoljub.

Sud je povjerovao njoj. U obrazloženju presude naveli su da "diranje u predjelu stražnjice, bedara i spolovila zadiru u seksualnu stranu osobe prema kojoj su poduzete, po svojoj naravi su nepristojne, bestidne i prelaze granice usvojenih moralnih zasada o međuljudskim odnosima".

- S obzirom na takvo postupanje optuženika, vidljivo je da je osjećao određenu seksualnu privlačnost prema oštećenici jer je u protivnom ne bi dirao na opisani način, a sve to ukazuje da je navedene radnje poduzeo motiviran željom za uzbuđenjem i zadovoljenjem vlastite seksualne ugode. Ovakvu njegovu radnju sud ocjenjuje kao bludnu, jer je sasvim izvjesno poduzeta radi zadovoljavanja ili pobuđivanja vlastite tjelesne pohote pri čemu je isto počinio uporabom sile jer je oštećenicu rukom čvrsto primio za zapešće njezine ruke stisnuvši joj sat koji je imala na ruci tako snažno da joj je ostao i otisak remena sata i pri tom joj držao zarobljenu njezinu lijevu ruku tako joj onemogućivši da se brani, navodi karlovački sud u obrazloženju svoje presude.

Izdvojeno


Reci što misliš!