VIJESTI / CRNA KRONIKA

VREMENSKA PROGNOZA

Promjenjivo vrijeme uz povremenu kišu pratit će nas još nekoliko dana. Saznajte kada dolazi sunce

Promjenjivo vrijeme uz povremenu kišu pratit će nas još nekoliko dana. Saznajte kada dolazi sunce
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U većini predjela od jutra djelomice sunčano, uglavnom će na jugu uz više oblaka pasti nešto kiše ili poneki pljusak

Uz novu dolinu s frontalnim sustavima prema kraju dana će se sa zapada skupljati sve više oblaka iz kojih će biti i povremene kiše. Takvo promjenjivo vrijeme pratit će nas do vikenda koji će biti uglavnom sunčan i ugodan.

SRIJEDA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U većini predjela od jutra djelomice sunčano, uglavnom će na jugu uz više oblaka pasti nešto kiše ili poneki pljusak. Puhat će umjeren do jak, na udare i olujan jugozapadnjak, a u Dalmaciji većinom umjereno jugo. Uz južinu će biti malo toplije.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima porast naoblake. Prema kraju dana, i osobito u noći na četvrtak, će kiša biti sve češća. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak s olujnim udarima. Uz južinu će biti toplo, ali  će biometeorološke prilike biti razmjerno nepovoljne.

I na istoku u početku djelomice sunčano, zatim će prema večeri naoblaka rasti. Kiše će prvo biti na zapadu, a zatim u noći i drugdje. Puhat će umjeren, povremeno i jak jugozapadnjak, a temperatura od 20 do 23 stupnja.

U Dalmaciji oblačnije s povremenom kišom - uglavnom na jugu, navečer i sjevernije. Puhat će umjereno jugo, a temperatura od 20 do 22 stupnja.

Na sjevernom Jadranu i u gorju nestabilnije pa će i tu uz više oblaka biti povremene kiše ili ponekog pljuska - u početku češće oko Rijeke, a zatim navečer i drugdje. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan jugozapadnjak, a temperatura bez veće promjene.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Do vikenda ostaje promjenjivo. Kiša će do četvrtka ujutro u većini predjela prestati, bit će je još većinom u gorju.  Od sredine petka porast naoblake i nestabilnosti, lokalno će pasti i obilnija kiša. U četvrtak svježije, a onda od petka uz južinu opet toplije. Za vikend posvuda sunčano i ugodno toplo.

IDUĆIH DANA NA MORU

I na Jadranu idućih dana nestabilno. U noći na četvrtak će kiše biti duž obale, a zatim tijekom dana uglavnom u obliku lokalnih pljuskova. U petak na sjevernom dijelu od jutra kiša ili pljuskova, a onda navečer i drugdje. Puhat će umjereno i jako jugo, koje će u petak krajem dana okrenuti na jaku buru, ali već tijekom subote i oslabjeti. Vikend će i uz obalu biti sunčan i ugodan.

Izdvojeno


Reci što misliš!