VIJESTI / CRNA KRONIKA

strašno

Stravični detalji: Djeci dao koktel tableta. Počeli se buditi pa ih je rukama ugušio. Oko njih posložio omiljene im igračke

Stravični detalji: Djeci dao koktel tableta. Počeli se buditi pa ih je rukama ugušio. Oko njih posložio omiljene im igračke
Facebook

Prije toga dao im je koktel raznih tableta i lijekova, ali mališani su se početi buditi. Umjesto da barem tad odustane od stravičnog plana, učinio je suprotno.

Harald Kopitz, 56-godišnji Austrijanac koji živi i radi u Zagrebu, stravični je zločin sproveo u djelo u dva sata ujutro. Ubio je svoje troje djece. Ugušio je dvoje blizanaca, kćer i sina stare sedam godina, te njihovog četverogodišnjeg brata.

Policiji je, prema neslužbenim informacijama, rekao da je djecu htio ubiti bezbolno. No pored činjenice da je počinio jedno od najmonstruoznijih ubojstava djecu nije ubio ni bezbolno ni brzo, kako je navodno planirao. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bivša mu je supruga u petak ostavila djecu za vikend, kako je to i inače običavala činiti, te se potom zaputila na poslovni put prema Dubrovniku. Harald se u svom luksuznom stanu na zagrebačkim Mlinovima u elitnoj podsljemenskoj zoni igrao s djecom, skuhao im večeru te ih potom nakon još malo igranja spremio na spavanje. Igra se oduljila, bila je već gotovo ponoć kad su legli i zaspali, otkriva Večernji list.

Prije toga dao im je koktel raznih tableta i lijekova, nakon čega su djeca brzo usnula, ali mališani su se početi buditi. Umjesto da barem tad odustane od stravičnog plana, učinio je suprotno.

Zgrabio je za vrat vlastitog sina i počeo ga daviti. Mališan nije mogao pružiti gotovo nikakav otpor. Istu stvar ponovio je još dva puta.

Kada se uvjerio da nijedno od troje djece više ne diše, piše Večernji, jedno po jedno ih je uzeo u naručje i odnio na kauč u dnevnom boravku. Polegao ih je jedno pokraj drugoga i oko njih poslagao njihove omiljene igračke.

Prije nego što ih je podavio, dok je naizmjenice gledao u njih i u mobitel, 56-godišnji Austrijanac natipkao je i objavio neku vrstu oproštajnog statusa na Facebooku i Instagramu.

"Zbogom svima, otići ću jer više ne mogu. Ljubav mog života ostavila me jer je moja bivša žena bila jako loša prema njoj i nemam novca. Sve što sam pokušao u zadnjih godinu i pol nije me vratilo na posao, čak mi ni braća iz masonske lože nisu mogla pomoći, na kraju mi nisu ni odgovarali na pozive. Samo su mi prijatelji Manfred, Roland i brat Helmut pomogli koliko su mogli. Sada sam došao do kraja. Zato, zbogom", napisao je na engleskom.

Status je uočio netko od njegovih poznanika te odmah obavijestio policiju, ali je bilo prekasno.

Izdvojeno


Reci što misliš!