VIJESTI / CRNA KRONIKA

BIZARNO

Jazavac pred sudom - Sud u Gračacu za prometnu nesreću oslobodio HAC, pa je krivac ostao samo jazavac koji se nekako našao na autocesti

Jazavac pred sudom - Sud u Gračacu za prometnu nesreću oslobodio HAC, pa je krivac ostao samo jazavac koji se nekako našao na autocesti
PIXSELL

Nisu mogli pronaći rupu u zaštitnoj ogradi, pa tako nije utvrđeno kako se životinja našla na autocesti

Poput jazavca iz satire Petra Kočića koji se našao pred sudom jer je pojeo njivu kukuruza, jedan se lički jazavac našao pred sudom u Gračacu jer je prouzročio prometnu nesreću na autocesti A-1 kod Goospića, piše Jutarnji.hr.

Na optuženičkoj klupi Prekršajnog odjela Gračac - Općinskog suda u Gospiću našle su se zapravo Hrvatske autoceste i, kao drugookrivljeni, Joško Vukičević, odgovorna osoba u njihovoj Tehničkoj jedinici Sveti Rok. Prekršajnim nalogom oni su optuženi da su, iako su bili odgovorni za održavanje dionice, kao i za sigurnost prometovanja na dionici kod Gospića, učinili propuste zbog kojih se dogodila nesreća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije dvije godine, 2. prosinca oko 19.15 sati, na 188. kilometru i još 250 metara na prometnicu je istrčao jazavac, na kojega je naletio Branko S. iz Zagreba svojom Škodom. Jazavac, dakle, ugiba, a Škoda biva oštećena. Policija podnosi tužbu protiv HAC-a i Vukičevića jer je, dakle, njihov posao spriječiti da se na cesti nađe bilo koja životinja.

Okrivljenici se brane tvrdeći da su kobnog dana bili u ophodnjama na tom dijelu ceste točno onako kako je propisano njihovim pravilima te tada nisu uočili nikakve nedostatke na prometnici ni na zaštitnoj ogradi, a na cesti nisu sreli jazavca ni ijednu drugu životinju, niti su dobili dojavu o životinji na cesti.

- Ostaje u potpunosti neutvrđeno kako je divlja životinja dospjela na zaštićeno i propisno ograđeno područje autoceste. Prilikom očevida nije utvrđeno mjesto gdje je divlja životinja ušla na autocestu - čude se u HAC-u, naglašavajući da su ophodnja i popravci na autocesti organizirani svakodnevno od 0 do 24 sata, tako da ophodarska služba redovito u određenim vremenskim razmacima obilazi autocestu i konstatira uočene nedostatke.Tvrde, međutim, da bi odgovoran trebao biti lovozakupnik obližnjeg lovišta, prenosi Jutarnji.

Sutkinja iz Gračaca konstatira da su okrivljenici doista postupili po pravilima struke i propisima, pa podsjeća da ni u zapisnku o očevidu nigdje nije navedeno "da su na mjestu nesreće na zaštitnoj ogradi nađena oštećenja koja bi upućivala na prekršajnu odgovornost okrivljenika za tu nesreću". Nikada, dakle, nije pronađena rupa kroz koju je jazavac prošao na autocestu. On se, međutim, svejedno tamo nekako našao.

Detaljnije možete pročitati na Jutarnji.hr-u.

Izdvojeno


Reci što misliš!