VIJESTI / CRNA KRONIKA

PRIZNAO JE

Josip je bivšoj djevojci zapalio auto jer mu se nije javljala na mobitel: 'Za minutu ćeš letjeti u zrak'

Josip je bivšoj djevojci zapalio auto jer mu se nije javljala na mobitel: 'Za minutu ćeš letjeti u zrak'
Filip Brala/PIXSELL

Optužnica je nepravomoćna i mladić se na nju može žaliti

Josipu (28) prijeti zatvor jer je djevojci iz osvete zapalio automobil te je prijetio smrću njoj i njezinim prijateljima. Kaže kako je to učinio jer mu se nije javljala na mobitel.

Prema optužnici, Josip je u kolovozu ove godine oko 3.30 ujutro u Bjelovaru "otvorenim plamenom i pojačivačem zapalio pvc oblogu stražnjeg dijela automobila Renault Captur te je došlo do topljenja zadnjeg desnog blatobrana, desnog stražnjeg svijetla, stražnjeg spojlera i stražnje desne gume, čime je počinjena šteta od oko 30.000 kuna".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istog jutra, oko 4 sata, nazvao je bivšu djevojku te joj rekao da će "za minutu ona, Ž. i B. letjeti u zrak", misleći pritom na njezina dečka i prijatelja koji su tog časa bili kraj nje u kući i sve su čuli. Državno odvjetništvo zbog toga za Josipa traži godinu dana bezuvjetnog zatvora.

Josip je tijekom istrage priznao da je djevojci zapalio auto, ali prijetnje je negirao, piše portal Danica.hr.

“Bio sam s njom u vezi godinu dana, a tog dana jednostavno mi se cijeli dan nije javljala. Ja sam te noći puno popio i zbog toga sam joj odlučio zapaliti auto. Stavio sam hepo kocku kod zadnjeg desnog kotača i jednostavno zapalio automobil.

Ali, nisam im telefonom prijetio riječima koje spominju. Istina, nazvao sam je, ali samo da joj kažem da sam joj zapalio auto. Ne znam, doduše, šta sam točno tada govorio jer sam bio pijan, ali znam da nikome nisam prijetio", branio se.

Optužnica je nepravomoćna i Josip se na nju može žaliti. Dokaže li mu se krivnja u sudskom postupku, mogao bi završiti jednu godinu iza rešetaka. Ostaje i obveza da podmiri štetu nastalu na automobilu.

Izdvojeno


Reci što misliš!