VIJESTI / CRNA KRONIKA

SJEDI, PALI, VOZI...

Bez svoje Opel Astre jučer ostao 46-godišnji Dugorešanin - ostavio je otključanu s ključevima u bravici, lopov imao lak posao

Bez svoje Opel Astre jučer ostao 46-godišnji Dugorešanin - ostavio je otključanu s ključevima u bravici, lopov imao lak posao
foto ilustracija - Pixabay.com

Ujedno, policija je skrenula pozornost vozačima i na odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ostavljanje otključanog automobila i to još s ključevima u vozilu česta je navika ponekih vlasnika kad se samo nakratko udaljavaju od svog vozila ili ga takvog čak ostavljaju u vlastitom dvorištu. No neki su se "opekli", kao i 46-godišnjak koji je jučer u Dugoj Resi ostao bez svoje Opel Astre.

Policiji je, naime, prijavio da mu je nepoznati počinitelj otuđio Astru karlovačkih registarskih oznaka, koji je koristio. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Policija provodi kriminalističko istraživanje događaja, a obzirom na to da je automobil bio otključan i s ključevima u vozilu, ponovno vlasnicima vozila sa ciljem samozaštite policija preporučamo da automobil zaključaju kada ga ostavljate, čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva.

- Parkirajte u garaže ili slične zatvorene prostore ukoliko postoji ta mogućnost, zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima. Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora ili na drugim dostupnim mjestima. U slučaju nestanka vozila ili uočenog oštećenja brave ili razbijenog prozora ili drugog oštećenja, odmah obavijestite policiju na broj 192, navodi policiji.

Ujedno, skrenuli su pozornost vozačima i na odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

- Prije nego što napusti vozilo, vozač koji ostavlja vozilo na cesti dužan je poduzeti sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojem je ostavljeno ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret (isključiti rad motora, zatvoriti prozore, zaključati vozilo i ključeve uzeti sa sobom i sl.). Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 300 kuna, kažu još u policiji.

Izdvojeno


Reci što misliš!