VIJESTI / CRNA KRONIKA

NAPALI POLICIJU

Osumnjičeni navijači na ispitivanju: Tvrde da nisu krivi i da nisu sudjelovali u obračunu na autocesti

Osumnjičeni navijači na ispitivanju: Tvrde da nisu krivi i da nisu sudjelovali u obračunu na autocesti
RTL

U ovom trenutku još nema potvrde da je netko od osumnjičenih huligana prijavljen za napad na policijske službenike ili pokušaj ubojstva policajca

U sjedištu Općinskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici u tijeku je ispitivanje huligana koji su osumnjičeni da su u subotu navečer sudjelovali u izgredima na autocesti. Prijavljeni su za izazivanje nereda, kazneno djelo za koje je predviđena kazna do pet godina zatvora.

Kako neslužbeno doznaje Telegram, većina ih je odlučila negirati krivnju, te ne iznositi obranu, odnosno braniti se šutnjom. Državno odvjetništvo trebalo bi danas, nakon ovog ispitivanja, odlučiti hoće li za osumnjičene tražiti određivanje istražnog zatvora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ovom trenutku još nema potvrde da je netko od osumnjičenih huligana prijavljen za napad na policijske službenike ili pokušaj ubojstva policajca. Takvu prijavu mogli bi zaraditi nakon što se utvrdi tko je točno od njih u jednom trenutku ubacio baklju u policijski kombi u kojem su se nalazila najmanje tri policijska službenika. Kako je kriminalističko istraživanje još uvijek u tijeku nije isključeno da će biti novih, težih prijava, piše Telegram.

Podsjetimo, jučer je objavljeno da su uhićene 43 osobe koje su u subotu oko 21.30 sati na odmorištu Desniec, na autocesti između Zagreba i Karlovca napale policiju, te uništile benzinsku postaju.

Incident se dogodio tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača Hajduka kojima je uskraćen ulazak na Dinamov stadion zbog neprijavljenih transparenata.Dok su u koloni odlazili iz Zagreba u pratnji policije, u jednom trenutku zaustavili su se i blokirali sve tri trake autoceste. Oglušili su se na upozorenja i naredbe policije, da bi zatim nekoliko stotina njih napalo policajce.

Izdvojeno


Reci što misliš!