VIJESTI / CRNA KRONIKA

OPTUŽNICA

Krijumčari migranata koji su "pali" na Plitvicama rade po do sada neviđenom principu, a imaju i neobično kreativne izgovore

Krijumčari migranata koji su

Izmislili su cijelu priču, ali nadležni im nisu bili skloni povjerovati.

Turčin koji u Francuskoj radi kao krovopokrivač, turistička radnica s bugarskim i talijanskim državljanstvom koja živi u Njemačkoj i radi u putničkoj agenciji te njezin sin koji radi u BMW-u optuženi su da su 13. ožujka na području Plitvičkih Jezera krijumčarili migrante - 23 državljana Turske koji su prije toga ilegalno ušli u RH. Za krijumčarenje je prvookrivljeni trebao dobiti 2.000 eura, dok iznos koji su trebali zaraditi drugookrivljena i njezin sin nisu utvrđeni.

Prvookrivljeni je priznao kazneno djelo. Kažu da su ga angažirale nepoznate osobe u Francuskoj, da mu odmah nije bilo jasno koga će prevoziti, ubrzo je shvatio, ali nije mogao odustati jer se radilo o osobama iz kriminalnog miljea, pa se bojao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Hrvatsku je došao avionom, pronašao smještaj, preuzeo unajmljeno vozilo, a onda po uputama ženske osobe s kojom je telefonski komunicirao došao na lokaciju te je preuzeo ljude. Potom ga je zaustavila policija. Ta osoba s kojom je kontaktirao, kaže, bila je njegova prethodnica, koja ga je navodila, a usput mu dojavljivala ukoliko bi naišla na policiju.

 Ona poriče počinjenje kaznenog djela, tvrdila je da je poslovno išla u BiH, te da je za njom došao sin, no "da su se putem posvađali jer je sin inzistirao da se vrate u Njemačku budući je ona bolesna i treba liječenje, a zbog čega su se na tom putu krenuli vratiti prema Bosni kako bi ona uzela stvari ali su ipak odustali i nastavili put za Njemačku kada su zaustavljeni po policijskim službenicima".

Njezin sin je također porekao kazneno djelo koje mu se stavlja na teret navodeći da je njegova majka otišla u Bosnu i Hercegovinu sa njegovim automobilom marke "Audi A6" koji je on želio da mu vrati pa je u Njemačkoj prijavio da je vozilo ukradeno. Nadalje, da je zato došao u Bosnu kako bi od majke uzeo automobil ali kako je prijavio krađu  da ga nije mogao preuzeti.

Nadalje, da je stoga tražio način da se vrati u Munchen a jedni direktni prijevoz koji je našao je bio iz Rijeke pa su stoga on i majka krenuli iz Bosne prema Rijeci sa vozilom koje je njegova majka unajmila od renta cara pri čemu su se posvađali oko njegovog povratka u Njemačku i tog vozila Audi A6. Naveo je da je on iz Rijeke mislio otići za Munchen a ne zna što je namjeravala njegova majka po dolasku u Rijeku.

Ta priča nije prošla pred istražiteljima, koji su povezali da su bili u kontaktu s prvookrivljenim iako se s njim vjerojatno osobno ne poznaju, odnosno da su bili na svim lokacijima približno u isto vrijeme, na način da bi dvocac u automobilu bio 700 metara u prethodnici kombiju. Prvookrivljeni se nalazi u istražnom zatvoru.

Izdvojeno


Reci što misliš!