VIJESTI / CRNA KRONIKA

POLICIJSKA ŽETVA

Neki posjetitelji festivala Momento Demento kod Slunja uživali i opuštali se ne samo u glazbi, policija radila - hvatala dilere i konzumente

Neki posjetitelji festivala Momento Demento kod Slunja uživali i opuštali se ne samo u glazbi, policija radila - hvatala dilere i konzumente

Naplaćeno je i više od 120 tisuća kuna kazni

Festival Momento Demento koji u Primišlje kod Slunja svake godine privuče više tisuća posjetitelja, a kako se radi o festivalu psihodelične glazbe za očekivati je da među njima ima i onih koji vole uživati u opojnim drogama. 

Znaju to dobro i policajci koji su kao i prethodnih godina strogo kontrolirali tko puši, šmrče, pije, jede ili nedajbože na još koji gori način konzumira lake i teške droge. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

PU karlovačka je izvijestila o rezultatima ove "policijske žetve".

- Kao i prethodnih godina i ove su godine policijski službenici Policijske uprave karlovačke, Odjela kriminaliteta droga, u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Slunj i Ogulin te policijskim službenicima Ravnateljstva policije proveli pojačano postupanje u cilju sprječavanja i otkrivanja činjenja kaznenih djela i prekršaja iz domene zlouporabe droga, kažu u policiji.

Neposredno prije, tijekom i nakon održavanja navedenog festivala, policijski službenici postupali su prema 39 osoba, od čega prema 33 strana državljana i prema šest hrvatskih državljana.

- Zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama bit će podnesene dvije kaznene prijave, zatim će biti podnijeto pet optužnih prijedloga, a počiniteljima je već izdano 30 prekršajnih naloga i dva obavezna prekršajna naloga te je naplaćeno je ukupno 121.549,98 kuna kazni. Počinitelji su sankcionirani zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici, izvijestila je PU karlovačka. 

Ukupno je, dodaju, zaplijenjeno 42 g amfetamina, 32,5 tablete ecstasy, 4,8 g changa, 203,61 g cannabis marihuane, jedan joint, 57,37 g hašiša, 292,55 g gljiva psilocyba 28,8 g ketamina, 14,95 g kokaina, 43,59 g tekućeg LSD, 28 markica LSD, 11,32 g MDMA, 0,6 g  metaamfetamina, dvije tablete droge 2C-B i tri digitalne vage.

Izdvojeno


Reci što misliš!