VIJESTI / CRNA KRONIKA

OD PRIJE POZNAT PRAVOSUĐU

Podignuta optužnica protiv muškarca kojeg se tereti da je u Glini ubio djeda - njegovo tijelo su u šumi pronašli raskomadano

Podignuta optužnica protiv muškarca kojeg se tereti da je u Glini ubio djeda - njegovo tijelo su u šumi pronašli raskomadano

Mladić je otprije poznat pravosuđu. Ima 13 pravomoćnih presuda, a u oko javnosti dospjela su i dva napada na žene u Splitu 2021. godine nakon čega je pokrenuta opsežna policijska potraga za njim

Državno odvjetništvo u Sisku objavilo je da je nakon provedene istrage podignuta optužnica protiv 29-godišnjaka zbog teškog ubojstva.

Muškarac se trenutno nalazi u zatvoru a tereti ga se da je 2019. godine u okolici Gline, tijekom svađe sa svojim 89-godišnjim djedom, postupio s namjerom da ga usmrti, odnosno kako Odvjetništvo navodi "većom metalnom posudom zadao mu je najmanje jedan udarac u predjelu glave, uslijed čega je djed odmah preminuo od zadobivene ozljede glave".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da 89-godišnjaka nema, prvi su primijetili susjedi. Njegov nestanak prijavili su 28. prosinca 2019., policijska istraga pokazala je da je ubijen 10-ak dana ranije. Raskomadano tijelo pronađeno je ove zime u šumi, odmah pored obiteljske kuće.

Okrivljeni 29-godišnji muškarac je od prije poznat hrvatskom pravosuđu. Pored 13 pravomoćnih presuda, prema kojima je dobivao uvjetne kazne diljem Hrvatske, 2021. godine u Splitu je ničim izazvan napao dvije žene.

Prvo je bocom u glavu udario 52-godišnjakinju, a kada je pala na stepenice, nastavio ju je udarati šakama po glavi i vratu te ju hvatati rukama za vrat. Potom je istoga dana, nešto kasnije s leđa više puta kamenom u glavu udario 40-godišnjakinju koju je nastavio tući šakama po glavi.

Izdvojeno


Reci što misliš!