VIJESTI / CRNA KRONIKA

tragedija

Završen očevid u minskom polju: Za dvoje pirotehničara kobna je bila odskočna rasprskavajuća protupješačka mina "PROM 1"

Završen očevid u minskom polju: Za dvoje pirotehničara kobna je bila odskočna rasprskavajuća protupješačka mina

Živote su izgubili Josipa Bošković (35) iz Požege i Igor Kirin (44) iz Pitomače

Za dvoje pirotehničara stradalih u minskom polju kod sela Čanak u četvrtak, kobna je bila jedna protupješačka odskočna rasprskavajuća mina PROM 1, rezultat je to očevida koji je u subotu u jutarnjim satima medijima dostavila čička policija. Živote su izgubili Josipa Bošković (35) iz Požege i Igor Kirin (44) iz Pitomače.

- U četvrtak, 23. veljače 2023. godine oko 12.50 sati u mjestu Čanak, predio Vrlet-Skokovi, dogodila se minska nesreća. Do nesreće je došlo uslijed eksplozije protupješačke rasprskavajuće odskočne mine „PROM 1“, te je na mjestu događaja smrtno stradala 35-godišnjakinja, dok je 44-godišnjak preminuo na putu prema bolnici, javili su jutros iz PU ličko-senjske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na čitavom tom području razminiranja pronađena je samo jedna mina prije ove kobne nju je detektirao i aktivirao stroj. Radilo se također o protupješačkoj mini PROM. Projekt je veličine 842.777 četvornih metara, a s jučerašnjim danom je razminirano 695.297 četvornih metara. Nositelj radova na tom terenu je tvrtka Zeleni kvadrat, a podizvođači su Detektor, Cor, Magnus, Tetrazen i Zigo, doznaje Jutarnji.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!