VIJESTI / CRNA KRONIKA

PREVOZIO MIGRANTE

Kod Cetingrada uhvaćen Kosovar (21) u švercu ilegalnih migranata! Vozio 9 državljana Turske, oni u prihvatilište a švercer u pritvor

Kod Cetingrada uhvaćen Kosovar (21) u švercu ilegalnih migranata! Vozio 9 državljana Turske, oni u prihvatilište a švercer u pritvor
foto ilustracija - arhiva KAportala

Tijekom postupanja policije prema zatečenim stranim državljanima utvrđeno je da se radi o državljanima Turske te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom

Kod Cetingrada je policija 14. ožujka zatekla 21-godišnjeg državljanina Kosova u švercu migranata, a što se dogodilo danas su i izvijestili.

-  Policijski službenici za zaštitu državne granice Postaje granične policije Cetingrad su, 14. ožujka u večernjim satima u mjestu Polje, grad Slunj, zaustavili teretni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji državljanin Kosova te je utvrđeno da je u vozilu prevozio devet stranih državljana, kažu nam.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Utvrđeno je da je osumnjičeni, prema prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom i za prethodno obećani novčani iznos, namjeravao strane državljane pronađene u njegovu vozilu prevesti do Zagreba, a u čemu su ga spriječili policijski službenici, izvijestila je policija. 
 
Tijekom postupanja policije prema zatečenim stranim državljanima utvrđeno je da se radi o državljanima Turske te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom, nakon čega su predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 21-godišnji državljanin Kosova je predan pritvorskom nadzorniku te će biti doveden u nadležno državno odvjetništvo zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma uz kaznenu prijavu.

Izdvojeno


Reci što misliš!