VIJESTI / CRNA KRONIKA

OSUDILI GA

Ogulinski ugostitelj pripit izvrijeđao poreznicu koja mu je došla u nadzor: Gdje ti je sanitarna? Marš van!

Ogulinski ugostitelj pripit izvrijeđao poreznicu koja mu je došla u nadzor: Gdje ti je sanitarna? Marš van!
PIXSELL

Muškarac je bio pod utjecajem od 0,98 promila alkohola. Osim kazne, morat će platiti troškove sudskog postupka od 14,60 eura, te 10,62 eura troškove alkotestiranja.

Gospodin Marijan s ogulinskog područja morat će platiti 100 eura jer je izvrijeđao poreznu službenicu koja mu je došla u nadzor ugostiteljskog objekta. Dogodilo se to 7. studenog prošle godine u 12.30 sati, a zvučalo je ovako: "Tko si ti, ne smiješ tu biti, niti ući, gdje ti je sanitarna, marš van!", nakon čega je potjerao službenu osobu iz prostora šanka u ugostiteljskom objektu.

Intervenirala je policija te utvrdila "omalovažavanje i vrijeđanje službene osobe, djelatnice Službe za nadzor iz Carinskog ureda Karlovac, prilikom vršenja službe, odnosno poreznog nadzora, vikom, galamom i pogrdnim riječima".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također je tom prilikom utvrđeno da je muškarac bio pod utjecajem od 0,98 promila alkohola. Osim kazne, morat će platiti troškove sudskog postupka od 14,60 eura, te 10,62 eura troškove alkotestiranja.

- Uvažavajući načelo ekonomičnosti postupka i dužnosti suda da se postupak provede brzo, uz izbjegavanje svih nepotrebnih radnji i troškova, Sud je odlučio izdati prekršajni nalog udovoljivši navodima iz optužnog prijedloga ovlaštenog tužitelja-okrivljenog je proglasio krivim, naveli su u presudi.

Odredili su mu najvišu propisanu novčanu kaznu za ovakav prekršaj rukovodeći se "intenzitetom remećenja javnog reda i mira i ličnosti okrivljenika, te ranijoj prekršajnoj kažnjavanosti okrivljenog".

Izdvojeno


Reci što misliš!