VIJESTI / CRNA KRONIKA

POLICIJA UPOZORAVA

Još jedna žrtva prijevare na internetu! 29-godišnjak iz Ozlja prodavao stvar na internetu pa "kupcu" dao sve podatke s kartice - ovaj ga "opelješio" za 400 eura

Još jedna žrtva prijevare na internetu! 29-godišnjak iz Ozlja prodavao stvar na internetu pa
foto ilustracija - Pixabay.com/KAportal

Policija i dalje upozorava građane da paze i da se drže preporuka kako ne bi postali žrtvom kaznenog djela.

Dogodila se nova prijevara putem čini se već uhodanog obrasca na internetu, a ovog puta je naivna žrtva postao 29-godišnjak s područja Ozlja.

U policiji nam javljaju da je u Policijskoj postaji Ozalj zaprimljena prijava 29-godišnjaka koji je putem jednog internet oglasnika objavio prodaju određenog predmeta nakon čega ga je kontaktirala nepoznata osoba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ona mu je proslijedila poveznicu radi uplate, a na kojoj je 29-godišnjak unio svoje podatke s bankovne kartice. Nakon toga je utvrdio da je s njegovog računa skinut novčani iznos veći od 400 eura.

Policija i dalje upozorava građane da paze i da se drže preporuka kako ne bi postali žrtvom kaznenog djela.

- Pročitajte obavijesti i savjete pružatelja usluge kupnje/prodaje za sigurnu kupnju putem njihove stranice. Ako nešto prodajete, za uplatu na vaš račun kupcu je dovoljno poslati samo IBAN broj i vaše ime i prezime, a nikako CVC/CVV kod (kod za verifikaciju koji se nalazi na poleđini kartice) kao niti rok važenja niti broj kartice, kažu u policiji.

PU karlovačka danas je još izvijestila o provali u kuću na području grada Ogulina. 

- Jučer je nepoznati počinitelj provalio u kuću 48-godišnjaka na području Ogulina i otuđio novac i nakit. Policija provodi kriminalističko istraživanje, navodi se u priopćenju.
  

Izdvojeno


Reci što misliš!