VIJESTI / CRNA KRONIKA

PUNI IH ZATVORI

Karlovačka policija uhitila još petoricu krijumčara migranata iz Rumunjske, Moldavije, BiH i Sirije, za jednim traje potraga kod Cetingrada

Karlovačka policija uhitila još petoricu krijumčara migranata iz Rumunjske, Moldavije, BiH i Sirije, za jednim traje potraga kod Cetingrada

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja osumnjičeni muškarci predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave podnijete su nadležnom državnom odvjetništvu

U manje od 48 sati karlovačka policije je u šest odvojenih slučajeva spriječila krijumčarenje više stranih državljana. Kako su izvijestili iz PU karlovačke, policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad petoricom muškaraca u dobi od 21, 30, 30, 35 i 24 godine (državljani Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Moldavije i Sirije).

Vozače koji su upravljali osobnim vozilima (nacionalnih oznaka Rumunjske, Mađarske, Bosne i Hercegovine i  Republike Hrvatske) kontrolirani su na području Karlovca, te općina Rakovica, Cetingrad, Bosiljevo i Vojnić i pritom su prevozili veći broj stranih državljana koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom policijskog postupanja prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom. U slučaju na području općine Cetingrad vozač je uočio policijske službenike te se udaljio i za njime se još traga.

- Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja osumnjičeni muškarci predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave podnijete su nadležnom državnom odvjetništvu budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, kažu u policiji. 

Dodaju kako protiv svih okrivljenika nadležnom sudu podnijeti su i optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izdvojeno


Reci što misliš!