VIJESTI / CRNA KRONIKA

LOV NA ŠVERCERE

Krijumčar migranata koji je ovdje došao iz Indije izlazi iz istražnog zatvora jer je za njega netko platio jamčevinu - karlovački sud: "Obećao je da neće pobjeći!"

Krijumčar migranata koji je ovdje došao iz Indije izlazi iz istražnog zatvora jer je za njega netko platio jamčevinu - karlovački sud:
KAportal/PIXSELL

Kako je jamčevina odmah uplaćena, ostvarili su se uvjeti za njegovo puštanje na slobodu, jer je na sjednici Vijeća obećao da se neće kriti, da neće napuštati boravište, te da će sudjelovati dalje u postupku.

Indijski krijumčar ljudi Akashdeep S. (27) pušten je iz istražnog zatvora jer je za njega plaćena jamčevina u iznosu od 5.000 eura. Općinski sud u Karlovcu stoga mu je ukinuo rješenje o istražnom zatvoru, pa suđenje može čekati na slobodi. Ako se na pojavi na sudu na zakazanu raspravu ostat će bez 5.000 eura oni koji su jamčevinu isplatili. Je li to iz perspektive krijumčara veliki ili mali novac, također bi se dalo raspravljati.

Protiv njega je optužnica podignuta u rujnu prošle godine, te mu je odmah određen istražni zatvor, koji se može zamijeniti jamčevinom i njegovom izjavom da se neće kriti, da neće napuštati boravište te da će se odazivati sudu na pozive. Kako je jamčevina odmah uplaćena, ostvarili su se uvjeti za njegovo puštanje na slobodu, jer je na sjednici Vijeća obećao da se neće kriti, da neće napuštati boravište, te da će sudjelovati dalje u postupku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sud je donio odluku o ukidanju istražnog zatvora i odredio da se okrivljeni ima odmah pustiti na slobodu s time da je okrivljeni upozoren da će u slučaju bijega ili neodazivanju sudskim pozivima naplata iznosa jamstva izvršiti u korist državnog proračuna Republike Hrvatske, a protiv njega biti određen istražni zatvor - kaže se u sudskoj odluci.

Izdvojeno


Reci što misliš!