VIJESTI / CRNA KRONIKA

podignuta optužnica

Kakva bahatost - gurao se preko reda u pekaru u Luščiću, pa teško ozlijedio mladića ispred: "Žao mi je, samo sam htio doći prije na red!"

Kakva bahatost - gurao se preko reda u pekaru u Luščiću, pa teško ozlijedio mladića ispred:
foto ilustracija - arhiva KAportala

Uhvatio ga je za jaknu i bacio na tlo, dečko je slomio palčanu kost.

Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je podiglo optužnicu protiv 21-godišnjeg mladića iz Vojnića. Terete ga da je napao i ozlijedio drugog mladića na način da ga je uhvatio rukama za jaknu, snažno povukao i bacio na tlo, te je ovaj tom prilikom zadobio prijelom zglobne palčane kosti, odnosno tešku tjelesnu ozljedu.

Dogodilo se to 30. prosinca oko 3 sata ispred jedne pekare u Luščiću. Okrivljenik je rekao da je kobne zgode stigao pred pekaru i htio je naručiti preko reda, pa je rukama uhvatio oštećenog i povukao ga iza sebe. Kaže da ga ne poznaje i nije ga htio ozlijediti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nije mi bilo na pameti da ću ga ozlijediti, samo sam htio doći prije na red. Taj dečko je pao, a kada se digao, držao se za ruku i rekao da je slomljena - ispričao je mladić, rekavši da je bio pod utjecajem alkohola i da mu je sada žao zbog svega.

No, prema iskazu žrtve i njegove dvojice prijatelj koji su taksijem stiglu kupiti peciva, nije to bilo tako bezazleno. Navode da je napadač krenuo udariti još jednom žrtvu nakon što je bila već na tlu, ali ja napadača u tome spriječio njegov prijatelj, pa je došlo do fizičkog obračuna između njih dvojice, a kada je iz vozila izašao i drugi mu prijatelj, napadnut je i on od strane prvog napadača i njegova prijatelja.

Sudsko-medicinskim vještačenjem je utvrđeno da je mladić zadobio ozljedu "kakva inače nastaje prilikom pada na tvrdu podlogu ispruženim dlanom, dakle upravo onako kako je to u svom iskazu opisao oštećeni". Tužiteljstvo za napadača traži uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Izdvojeno


Reci što misliš!