VIJESTI / CRNA KRONIKA

MIGRANTSKA RUTA

Karlovački pritvor se i dalje puni krijumčarima migranata! Jučer uhvaćen 29-godišnji Rumunj, s ilegalcima nije došao dalje od Rakovice

Karlovački pritvor se i dalje puni krijumčarima migranata! Jučer uhvaćen 29-godišnji Rumunj, s ilegalcima nije došao dalje od Rakovice
foto ilustracija Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta

U karlovačkom pritvoru završio je 29-godišnji državljanin Rumunjske a koji je dolijao u policijskoj "sačekuši" namijenjenoj krijumčarima migranata preko hrvatske granice.

U PU karlovačkoj nam javljaju da su njihoviPolicijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija Rumunja jućer zaustavili na području Općine Rakovica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kontrolom je utvrđeno da je u vozilu prevozio strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu, kažu nam u policiji.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenikom.

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta, zbog čega su ga policijski službenici uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu predali pritvorskom nadzorniku, navodi se. 

Izdvojeno


Reci što misliš!