VIJESTI / KARLOVAC

POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA

Grad podupire karlovačke poljoprivrednike s više od 700 tisuća kuna - od njih 50, većina su mladi

Grad podupire karlovačke poljoprivrednike s više od 700 tisuća kuna - od njih 50, većina su mladi

Uz gradsku pomoć, lakše će do potrebne mehanizacije, strojeva i opreme

- Ulaganja poljoprivrednika su daleko veća jer su kupili priključke koji su skupi, a ovo je tek jedna potpora od 11 mjera koje dokazuju da Grad ulaže u poljoprivredu. Važno nam je da podržimo i potičemo sve koji se bave poljoprivredom kao osnovnom djelatnošću; naravno da podržavamo i ostale, ali glavni cilj su OPG-ovi kojima je poljoprivreda egzistencija. Posebno su važni mladi OPG-ovci koji svjedoče da se danas vrijedi baviti poljoprivredom. Ova kriza je pokazala da  je domaće - domaće i da svi oni koji se bave poljoprivredom mogu pronaći kanale kako plasirati svoje proizvode, što je još jedan izazov, rekao je gradonačelnik Damir Mandić, uručujući rješenja o potpori poljoprivrednicima.

Njih pedesetero, od kojih polovica mladih, dobili su po 20.000 do 30.000 bespovratnih kuna za kupnju potrebne mehanizacije, strojeva i opreme, jednu od najviše korištenih mjera potpore, ukupno 706.683 kune.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova je potpora dio poticaja koje Grad daje za poljoprivredu: u proračunu je ukupno za tu namjenu predviđen 1,5 milijun kuna. Usprkos smanjenu gradskih prihoda i štednji zbog korona krize, izdvajanja za poljoprivredu rebalansom su umanjena najmanje što se moglo: 200.000 kuna su niža od prošlogodišnjih.  

Izdvojeno


Reci što misliš!