VIJESTI / KARLOVAC

NA ČEKANJU

Most Hrnetić - Jelsa trenutno je siguran za promet, ali od novog se nije odustalo - u GUP-u je, zajedno s cestom i koštat će 17 milijuna kuna

Most Hrnetić - Jelsa trenutno je siguran za promet, ali od novog se nije odustalo - u GUP-u je, zajedno s cestom i koštat će 17 milijuna kuna

Most, tada otvoren samo za pješake, prije dvije godine je sanirala i učinila sigurnim Hrvatska vojska

Most Hrnetić - Velika Jelsa siguran je i za veću nosivost od dopuštene, no od gradnje novog se nije odustalo. Zajedno s cestom, predviđen je Generalnim urbanističkim planom Karlovca.

Most, tada otvoren samo za pješake, prije dvije godine je sanirala i učinila sigurnim Hrvatska vojska jer je od planirane gradnje, zbog višestruko većeg iznosa od planiranog, Grad tada odustao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Iako se govorilo o dokumentaciji koja postoji oko izgradnje tog mosta, tek naknadno smo ju uspjeli celokupnu prikupiti, pretpostavke da će se postojeće babice moći iskoristiti pokazale su se netočnima i to je za sobom povuklo puno veća ulaganja. Zato smo se odlučili za sanaciju postojećeg mosta, pomogla je Hrvatska vojska i ovaj most ima certifikat za puno veću težinu od one koja dopuštena za korištenje. Što se tiče sigurnosti, bez obzira na pojačan promet, nekih posebnih problema neće biti, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Od projekta novog mosta nije se odustalo, ali je "na čekanju" od kad se ispostavilo da je potrebno puno više novca no što je Grad planirao.

- U GUP-u je predviđena cesta i most, malo niže od ovog sadašnjeg, i o tome ćemo morati razgovarati. Taj dio grada ima svoj potencijal i izgledno da će tamo trebati još jedan most, zaključio je Mandić.

Ponude pristigle 2019. pokazale su da je za gradnju mosta potrebno 17,4 milijuna kuna.

Izdvojeno


Reci što misliš!