VIJESTI / KARLOVAC

EU NOVAC

U EU tjednu u Gradu se pohvalili: Karlovac je pri vrhu po povlačenju EU novca, za 53 projekta stiglo 398 milijuna kuna

U EU tjednu u Gradu se pohvalili: Karlovac je pri vrhu po povlačenju EU novca, za 53 projekta stiglo 398 milijuna kuna

Grad Karlovac je trenutno među 10 najboljih gradova u RH u povlačenju sredstava iz EU fondova uspoređujući podatke iz 2019. godine

Grad Karlovac je od 2017. do 2021. proveo i još uvijek provodi 53 EU projekta ukupne vrijednosti 397,6 milijuna kuna, te sudjeluje u velika 4 razvojna EU projekta s nacionalne razine u vrijednosti oko 5,6 milijardi kuna.

Poručili su to iz Grada, u ovom, Europskom tjednu koji se obilježava i u Karlovcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Europski novac u Karlovac je stigao za različite projekte: iz područja energetike i zaštite okoliša Grad je sudjelovao u 16 različitih EU projekata, od kojih 10 projekata energetske obnove javnih zgrada i prekograničnih međunarodnih INTERREG projekata ukupne vrijednosti 101,74 milijuna kuna. 

Iz područja odgoja i obrazovanja je provedeno i još se provodi 9 projekata ukupne vrijednosti 27,86 milijuna kuna. Iz sektora gospodarstva najveći je onaj izgradnje Poslovne zone Gornje Mekušje, a provedena su 4 projekta vrijednosti 13,9 milijuna kuna. U području socijalne skrbi provodi se 5 projekta ukupne vrijednosti 27,1 milijun kuna, od kojih je najvažniji projekt skloništa za žrtve obiteljskog nasilja s Korakom. 

U području prometa 2 su EU projekta ukupne vrijednosti 10,11 milijuna kuna, prometnica do Babine gore i studija za 3. trak na relaciji Zagreb-Karlovac, dok su u području turizma dva projekta Susret s rijekom i Fortitude, ukupne vrijednosti 21,35 milijuna kuna.

Projekt komunalne infrastrukture su WIFI lokacije na novoj šetnici na Korani, na šetalištu Dr. Franje Tuđmana, te na Trgu Zrinskog i Jelačićevom trgu vrijednosti 112.500 kuna. U području kulture su dva projekta ukupne vrijednosti 15,86 milijuna kuna, a dva su i na području zbrinjavanja otpada, 2,77 milijuna kuna izgradnja Reciklažnog dvorišta i Pametno odloži#bolji Karlovac.

Jačanje participacije mladih u društvu provedeno je kroz 6 EU-projekata u suradnji s različitim institucijama i udrugama ukupne vrijednosti od gotovo 600.000 kuna. 

U provedbi su i 4 projekta iz ITU mehanizma ukupne vrijednosti gotovo 170 milijuna kuna: izmjena vrelovoda, obnova Edisona, parkiralište kraj ŠSD Mladost u okviru Tesla centra.

- Grad Karlovac gradonacelnik.hr svrstava trenutno među 10 najboljih gradova u RH u povlačenju sredstava iz EU fondova uspoređujući podatke iz 2019. godine, što će nakon potpisivanja novih ITU-projekata u travnju ove godine u novim analizama pokazati kako je Grad Karlovac zapravo pri samom vrhu po korištenju EU fondova u RH, zaključuju u Gradu.

Izdvojeno


Reci što misliš!