VIJESTI / KARLOVAC

PRIVREMENO

Zelenilo uklanja platanu u Marmontovoj, promet obilazno od srijede do petka, od 7 do 14 sati

Zelenilo uklanja platanu u Marmontovoj, promet obilazno od srijede do petka, od 7 do 14 sati

Zelenilo će ukloniti platanu na Marmontovoj aleji 16 "zbog opasnosti za ljude i imovinu"

Radovi, ali ovaj put na uklanjanju platane, razlog su što će Marmontova aleja biti zatvorena od srijede do petka, i to od 7 do 14 sati.

Promet će se u tom vremenu odvijati alternativnim pravcima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najavili su to iz Hrvatskih cesta, pojašnjavajući da su suglasnost za privremeno zauzimanje kolnika, a onda i regulaciju prometa na dijelu D6 izdali Zelenilu, za period od 23. do 25. lipnja, u vremenu od 7 do 14 sati.

Za to vrijeme vozila ukupne mase do 3.5 t dozvoljene nosivosti preusmjeravaju se: Ulicom Frana Supila, Primorskom te ulicom Eugena Kvaternika, u oba smjera vožnje. Motorna vozila ukupne mase iznad 3.5 t dozvoljene nosivosti iz smjera centra grada u smjeru Pivovare se preusmjeravaju Primorskom ulicom do raskrižja s ulicom Luščić, u Ulicu Luščić, Ulicu Herte Turza te ravno Ulicom Frana Supila na Marmontovu aleju, dok se za smjer kretanja od Pivovare prema centru preusmjeravaju u Ulicu Frana Supila, Ulicu Herte Turza, lijevo u Ulicu Luščić, te dalje ulicom Miroslava Krleža do državne ceste D6.

- Ovim putem molimo za strpljenje i razumijevanje prilikom izvođenja radova te poštivanje postavljene privremene regulacije prometa, poručili su iz Hrvatskih cesta.

Iz Zelenila su pojasnili da će platanu ukloniti po zahtjevu Javne ustanove Natura viva za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Karlovačke županije. Ustanova je zatražila hitno postupanje na uklanjanju stabla platane ispred ugostiteljskog objekta Valentino, Marmontova aleja 16, zbog opasnosti za ljude i imovinu.

Nije ta platana jedina koja mora biti uklonjena.

- Tijekom veljače 2021. godine u dogovoru Grada Karlovca i Javne ustanove Natura viva angažiran je stručnjak arborista koji je izradio elaborat “Proračun oštećenosti korijena i prijedlog mitigacijskih mjera za održavanje temeljnog fenomena u Marmontovoj aleji u Karlovcu“ (Arbofield d.o.o., izrađivač: dr.sc. Nikola Lacković). Na temelju podataka iz elaborata, zbog narušene statičke stabilnosti preporučuje se rušenje i zamjena stabla platane (S030) u roku 2 godine, naveli su iz Zelenila.

Izdvojeno


Reci što misliš!