VIJESTI / KARLOVAC

NEMA FLEKSIBILNOSTI?

Usred vikenda nema bagera ni radnika, no policija dežura i kažnjava! Vlasnici kuća u Bašćinskoj ljuti što ne mogu do svojih imanja, kažu "trenira se strogoća"

Usred vikenda nema bagera ni radnika, no policija dežura i kažnjava! Vlasnici kuća u Bašćinskoj ljuti što ne mogu do svojih imanja, kažu

- Ovo nema smisla, da je tabla sa zabranom prolaza postavljena tamo gdje jesu radovi, dakle, dalje od skretanja to bi bilo logično. Ovako je pola ulice zatvoreno a policija samo piše kazne.

Što se događa na Bašćinskoj cesti, na dijelu na kojem radova na aglomeraciji još uvijek nema, no policija stoji i kažnjava sve redom, čak i vlasnike kuća i stanare koji tamo žive?

Radovi na aglomeraciji s periferije stigli su u Mostanje i na dio Bašćinske ceste, no iz nekog razloga za promet je zatvoren veći dio ulice, pa ljudi ne mogu doći do svojih kuća i vrtova. Policija je "bez pardona" krenula pisati kazne i dijeliti upozorenja jer je znak, iz nekog razloga, usred vikenda kad bagera ni radnika nema na vidiku postavljen nekoliko stotina metara dalje uz cestu blizu škole, pa prolaza dalje - nema.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ne znamo zašto se ovako trenira strogoća na nama koji ovdje imamo svoje nekretnine. Odrasla sam ovdje u obiteljskoj kući u kojoj sam i živjela do prije par godina. I sad iako je cesta prohodna, ne mogu doći do kuće u kojoj s obitelji živimo preko ljeta jer je koristimo kao vikendicu, rekla nam je ogorčena čitateljica. Sasvim logično obrazloženje policijska službenica saslušala je bez imalo razumijevanja uz komentar "to nije moj problem, obratite se mojem načelniku". Vidno razočarana čitateljca navodi kako je apsurdno da uz sve radove i zatvaranja koji se odvijaju u zadnje vrijeme kao točka na i dolazi policija provoditi strogoću i to na način da ni manje ni više šalju djelatnike koji nemaju nimalo sluha i strpljenja za te iste ljude koje besramno kažnjavaju. Savjet policijske službenice je da automobil ostave 500 metara dalje od kuće na neosiguranom parkingu te sve stvari na ovim temperaturama nose preko prašine kroz razrovanu i uništenu cestu.

Sin je samo s automobilom prošao znak i odmah ga je policija zaustavila i dobio je upozorenje jer mu je to kao "prvi put". Policija baš nije pokazala fleksibilnost na ovakve slučajeve, pa svima prijete i kaznama koja nije mala, a iznosi 500 kuna.

- Ovo nema smisla,  da je tabla sa zabranom prolaza postavljena tamo gdje jesu radovi, dakle, dalje od skretanja to bi bilo logično. Ovako je pola ulice zatvoreno a policija samo piše kazne. Kao ne kažnjavanju stanare, pa i mi smo stanari ako ovdje živimo preko ljeta i vlasnici smo kuće, rekao nam je Karlovčanin. 

Po njegovim riječima, striktno se provode propisi i trenira strogoća tamo gdje nema potrebe. KAportal je poslao upit PU karlovačkoj da vide zašto se ovakve stvari događaju. Svima je jasno i svi su sretni što se radovi izvode i dobit će bolju infastrukturu, ali kome trebaju ovakvi slučajevi, građanima sigurno ne, a još manje policiji.

Mislimo da bi nešto o ovome trebao reći i investitor radova, gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija kao i gradski ured za promet koji odlučuje o privremenoj regulaciji prometa tijekom radova.  

 

Izdvojeno


Reci što misliš!