VIJESTI / KARLOVAC

VEĆ NEKO VRIJEME

Zelenilo u suradnji s tvrtkom Herbafarm Magnolija provodi revitalizaciju stabla bukve ispred Glazbene škole

Zelenilo u suradnji s tvrtkom Herbafarm Magnolija provodi revitalizaciju stabla bukve ispred Glazbene škole

Vrećice „Herbafertila“ se ugrađuju u zoni stabla gdje je korijenje najgušće, odnosno u dijelu do dvije trećine projekcije radijusa krošnje, kako bi došla u zonu gustog spleta korijenja

Tvrtka Zelenilo u suradnji s tvrtkom Herbafarm Magnolija protekle je jeseni krenula s revitalizacijom stabla bukve ispred Glazbene škole u Karlovcu.

- Uslijed starosti i klimatskih promjena bukva se počela pojačano sušiti te su predstavnici tvrtke Herbafarm Magnolija protekle jeseni u pojasu korijena bukve u tlo ugradili vrećice poboljšivača tla pod imenom „Herbafertil“, koji potiče rast korijena i bolje zakorjenjivanje, pojašnjavaju iz Zelenila. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, vrećice „Herbafertila“ se ugrađuju u zoni stabla gdje je korijenje najgušće, odnosno u dijelu do dvije trećine projekcije radijusa krošnje, kako bi došla u zonu gustog spleta korijenja.

- Budući da u toj zoni nema dovoljno potrebne vlage za brzi rast i razvoj mladog korijenja, potrebno je obavezno osigurati dodatno zalijevanje ugrađenih vrećica. Zbog toga je danas ugrađeno ekološko navodnjavanje koje će s poboljšivačem tla „Herbaferilom“ korijenju dati dodatnu hranu kako bi se drvo pokušalo revitalizirati, dodaju. 

Izdvojeno


Reci što misliš!