VIJESTI / KARLOVAC

STARI PROBLEM

Uslijed dugotrajne suše dio jezerca u Novom centru ostao potpuno suh: Riješite problem ili ga zauvijek zatrpajte da se životinje ne muče!

Uslijed dugotrajne suše dio jezerca u Novom centru ostao potpuno suh: Riješite problem ili ga zauvijek zatrpajte da se životinje ne muče!
foto čitateljica KAportala

- Ako mjerodavni grada Karlovca koji su zaduženi za taj sektor žele da i dalje ono krasi i prezentira ovaj dio grada neka pokrenu akciju.

Dugotrajna suša ponovo je gotovo posve ispraznila jezerce u Novom centru. Prije mjesec dana KAportal je pisao o problemu s nivoom vode i urgirali su vatrogasci i uz pomoć pumpi su napunili jezerce i uspjeli donekle spasiti biljni i životinjski svijet koji u njemu živi.

Međutim, sada je situacija puno gora, dio jezerca je gotovo potpuno presušio pa nam se javila čitateljica s apelom za medijsku pomoć kako bi mjerodavni uvidjeli problem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Javio se opet isti problem, ali u još gorem izdanju jer je sada prvi dio jezerca potpuno presušio, a time je i životinjski svijet nestao, uginuo, kaže nam.

Dodaje da ponovo apelira da se poduzmu mjere spašavanja jezerca punjenjem vode.

- Ako mjerodavni grada Karlovca koji su zaduženi za taj sektor žele da i dalje ono krasi i prezentira ovaj dio grada neka pokrenu akciju. A ako ne, neka to riješe jednom zauvijek zatrpavanjem jezerca zemljom, pijeskom i slično kako se više taj jadni i napaćeni životinjski svijet ne bi ovako mučio i izumirao u presušenom jezeru, to stvarno nema smisla, napisala je.

Dodaje kako su to živa bića koja imaju potpuno pravo na svoj život, ali u normalnim uvjetima, a ne u ovakvima koji su trenutno prisutni. 

KAportal je još davno pisao da je jezerce nastalo u iskopu nebodera koji nikad nije sagrađen, no podzemne vode su ga napunile i ono je dobilo novi život. Prije dvadesetak godina je uređen okoliš i jezerce je postalo omiljeno šetalište za stanovnike Novog centra i Luščića. Pojavila se informacija da se nivo vode često smanjuje jer je prekinut dotok od podzemnog potoka koji je dolazio s Jamadola, pa je tako i jezerce sve podložnije sušama. Hoće li preživjeti ovu, nezapamćenu u zadnjih pola stoljeća, tek ćemo vidjeti, ali bez pomoći službi baš i nema puno šanse. 

Izdvojeno


Reci što misliš!