VIJESTI / KARLOVAC

PROBLEMI NA BRDU

Što radi Upravno vijeće karlovačke bolnice? Predsjednik Čujko: Periodično raspravljamo prijedloge Ravnateljstva za poboljšanje financijskog stanja!

Što radi Upravno vijeće karlovačke bolnice? Predsjednik Čujko: Periodično raspravljamo prijedloge Ravnateljstva za poboljšanje financijskog stanja!
foto ilustracija - arhiva KAportala

Komentar na događanja u bolnici nismo dobili, kao ni odgovor je li Upravno vijeće zadovoljno s radom ravnatelja Nikše Antice (HDZ) i hoće li tražiti odgovornost Ravnateljstva za nastalu situaciju.

Loša financijska situacija karlovačke Opće bolnice uslijed nagomilanih dugova bio je jedan od razloga zbog čega su vladajući odlučili smijeniti bivšeg ravnatelja dr. Ervina Jančića (HDZ), no kako stvari stoje stanje u bolnici ne da se nije promijenilo, nego je još gore. Kad se tome pridodaju navodi iz anonimnog pisma, ali i pojedinih liječnika i predsjednice Sindikata Josipe Rožman koja je javno istupila i prokazala upravu za ucjenjivanje mjestom glavne sestre, definitivno je da će se u bolnici morati napraviti žestoki "restart". No pitanje je može li tu išta napraviti ova politički instalirana struktura. 

Naime, predsjednika Upravnog vijeća OB Karlovac Kristijana Čujka (HDZ) pitali smo da prokomentira najnovije događaje, osim teške financijske situacije i navode o narušenim međuljudskim odnosima, odlascima liječnika, sestara i tehničara, kao i zapošljavanje većeg broja nezdravstvenih djelatnika što je, prema našim saznanjima, dodatno opteretilo rashodovnu stranu bolnice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Komentar nismo dobili, kao ni odgovor je li Upravno vijeće zadovoljno s radom ravnatelja Nikše Antice (HDZ) i hoće li tražiti odgovornost Ravnateljstva za nastalu situaciju.

-  Upravno vijeće se sastoji od sedam članova koji raspravljaju i odlučuju na sjednicama isključivo o temama koje su u nadležnosti Upravnog vijeća. Mogu Vam potvrditi da redovito raspravljamo o financijskim izvješćima koja, nažalost, prikazuju gubitak. Gotovo ista situacija je i sa svim većim bolnicama u državi, rekao je Čujko na naš upit.

Kako dodaje, isto se tako "periodično raspravljaju prijedlozi Ravnateljstva za poboljšanje financijskog stanja". 

- Međutim, veći napredak se ipak očekuje reformom javnozdravstvenog sustava. Upravno vijeće odlučuje o svim konkretnim žalbama zaposlenika, ali o općenitim i anonimnim navodima ne raspravljamo i ne mogu ih komentirati, odgovorio je još Čujko. 

Izdvojeno


Reci što misliš!