VIJESTI / KARLOVAC

NAVALI NARODE!

Imate koji milijun eura viška i želite postati vlasnik nekretnine u Zvijezdi? Evo prilike, Karlovačka banka Veliku vojarnu opet stavlja na bubanj, tu su detalji

Imate koji milijun eura viška i želite postati vlasnik nekretnine u Zvijezdi? Evo prilike, Karlovačka banka Veliku vojarnu opet stavlja na bubanj, tu su detalji

Detalje oglasa objavljujemo besplatno, isključivo radi velikog interesa javnosti za ruglo koje desetljećima propada u centru grada.

Kako je KAportal već u više navrata pisao, evidentno je da Karlovačka banka odnosno njezini vlasnici, poznati karlovački industrijalci Marko Vuković i Ivan Žabčić nemaju vizije niti volje obnavljati Veliku vojarnu, povijesnu zgradu u srcu karlovačke Zvijezde, pa su je opet stavili na bubanj.

Iz Karlovačke banke nam tako javljaju da su ponovo oglasili prodaju nekretnine, ovog puta ne preko Njuškala nego putem javnog natječaja i postupka licitacije. Detalje oglasa objavljujemo besplatno, naravno radi velikog interesa javnosti za ruglo koje propada u centru grada. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Predmet prodaje je nekretnina upisana u na Trgu bana Josipa Jelačića od 2.286 četvornih metara s dvorištem na koje otpada 310 m2. Natječaj će se provesti usmenim javnim nadmetanjem (licitacijom). Procijenjena tržišna vrijednost nekretnine iznosi 1.670.980,16 eura dok je početna cijena milijun eura. Rok za isplatu kupoprodajne cijene je 30 dana od dana potpisivanja glavnog ugovora o kupoprodaji, stoji u uvjetima natječaja. 

Pa ako imate koji milijun eura viška i želite ovakvu nekretninu u strogom centru grada možete se javiti Sektoru pravnih i kadrovskih poslova Karlovačke banke neposrednom dostavom ili preporučenom poštanskom pošiljkom s povratnicom, tako da iste pristignu najkasnije do 10. siječnja 2023. do 16 sati.

Javno nadmetanje održat će se u prostorijama Karlovačke banke u Kovačićevoj ulici u Karlovcu  20. siječnja 2023.g. sa početkom u 12.00 sati.

- Natjecatelja može zastupati punomoćnik koji se legitimira valjanom pisanom punomoći. Ukoliko se za licitaciju na nekretnini prijavi samo jedan natjecatelj licitacija se može održati, ali nekretnina ne može biti prodana ispod objavljene početne cijene. Licitacija se provodi na način da voditelj nadmetanja objavljuje početnu cijenu i poziva natjecatelje dostave ponudu na taj iznos. Ukoliko takva ponuda bude stavljena (podizanjem ruke natjecatelja), voditelj licitacije podiže cijenu za 10.000,00 eura i poziva natjecatelje da stave ponudu za takvu višu cijenu i tako dalje dok na poziv voditelja nadmetanja ne bude više povećanja ponude, stoji u Natječaju.

Bit će zanimljivo pratiti hoće li biti zainteresiranih privatnih ponuđača, posebno jer su gradonačelnik Damir Mandić i županica Martina Furdek-Hajdin nedavno za KAportal izjavili da Grad i Županija nemaju financijske snage ući u ovakav kupoprodajni posao bez ozbiljnih sredstava iz fondova EU ili od države.

Legitimno je pitanje treba li nam ta nekretnina uopće kad je se već odriču najbogatiji Karlovčani. Podsjetimo da se Velike vojarne Grad Karlovac jedva riješio prodavši je Karlovačkoj banci još u vrijeme gradonačelnika Damira Jelića kao i pompozne najave kako će biti obnovljena. 

Izdvojeno


Reci što misliš!